Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Aika Karapetjana drosmīgā filma „Cilvēki tur” piedzīvos TV pirmizrādi

Easyget.lv, 03.05.2013. 13:43

LTV1 un LTV7 6. maijā piedāvās vienu no jaunākajām un provokatīvākajām Latvijas spēlfilmām – armēņu izcelsmes jaunā kinorežisora Aika Karapetjana darbu „Cilvēki tur”, kas pagājušogad bija skatāms kinoteātros un guva atzinību starptautiskos festivālos.
Aika Karapetjana drosmīgā filma „Cilvēki tur” piedzīvos TV pirmizrādi

Daudzsološā režisora pirmā pilnmetrāžas filma „Cilvēki tur” būs skatāma LTV1 un LTV7 kanālos pirmdien, 6. maijā, pulksten 22.15. LTV1 to pārraidīs ar tulkojumu latviešu valodā, bet LTV7 – oriģinālvalodā ar latviešu subtitriem. Pirms filmas, pulksten 22.00, „100g kultūras” Kino klubā pie žurnālista Arno Jundzes viesosies filmas idejas autors un režisors Aiks Karapetjans.

„Cilvēki tur” ir viena no veiksmīgākajām un apspriestākajām pēdējo gadu kino debijām, kas Latvijas skatītājus sašķēla „par” un „pret” nometnēs. Tā ir pirmā Latvijas filma krievu valodā par cittautiešu un latviešu gandrīz paralēlajām civilizācijām vienā pilsētā un vienā valstī. Režisors atzinis, ka iedvesmu šim darbam guvis personīgajā pieredzē un novērojumos. „Ja domājat, ka mana filma ir skarba, ticiet man – dzīvē viss ir vēl daudz melnāk,” Kino kluba sarunā sacījis Aiks Karapetjans.

Filma, kas jau saņēmusi godalgas pasaulē, stāsta par jauniem, it kā parastiem Purvciema puišiem, kuru žargons svilina ausis un brīžiem iesit sārtumu vaigos, bet uzrunā ar tiešumu un autentiskumu. Viņi nezina, kas ir normāla ģimene, maigums, pārticība un bez sirdsapziņas pārmetumiem var atstāt savu draugu asiņu peļķē. Tā ir skaudra filma par jauna cilvēka vēlmi pārvarēt savu sociālo vientulību un nolemtību – tieša un nesaudzīga, bet skaista un poētiska alegorija par apņemšanos būt labākam cilvēkam un izkļūt no apstākļu elles.

Aika Karapetjana debijas filmas „Cilvēki tur” starptautiskā pirmizrāde notika Karlovi Vari starptautiskā filmu festivāla konkursa programmā „East of the West”. Svetlogorskas filmu festivālā „Baltijas debijas” viņš 2012. gadā atzīts par labāko režisoru. Aiks Karapetjans dzimis 1983.gadā Armēnijā, bet vēlāk ar ģimeni pārcēlies uz Rīgu, mācījies Rīgas 9.vidusskolā, Rīgas 22.vidusskolā, Latvijas Mākslas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā. Veidojis arī īsfilmas, operas un teātra izrādi. Šobrīd veido pilnmetrāžas šausmu filmu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV