Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

“Mammu, es tevi mīlu” izrādīs Losandželosas kino festivālā

Easyget.lv, 07.05.2013. 09:34

Spēlfilma “Mammu, es tevi mīlu” turpina iekarot pasaules kino festivālus un jūnijā piedalīsies vienā no lielākajiem ASV neatkarīgā kino notikumiem – Losandželosas filmu festivālā.
“Mammu, es tevi mīlu” izrādīs Losandželosas kino festivālā

“Mammu, es tevi mīlu” cīnīsies par Losandželosas filmu festivāla (Los Angeles Film Festival) galveno balvu 12 filmu konkurencē, no kurām tikai trīs filmas ir veidotas ārpus ASV, informē filmas producente Alise Ģelze.

Festivālu atklās ar spāņu režisora Pedro Almadovāra jaunās spēlfilmas “I’m So Excited!” pirmizrādi.

Vēl šobrīd spēlfilmu “Mammu, es tevi mīlu” var noskatīties kinoteātros visā Latvijā, kā arī Rīgā kinoteātrī Splendid Palace. Filmas skatītāju skaits jau pārsniedz 30 000 skatītāju, ierindojot “Mammu, es tevi mīlu” Latvijas skatītāko filmu topa augšgalā.

Kā jau iepriekš ziņots, Jāņa Norda filma “Mammu, es tevi mīlu” Berlīnes kinofestivāla sadaļā GenerationKplus ieguva žūrijas Grand Prix balvu kā labākā spēlfilma, kā arī šī gada aprīlī piedzīvoja Ziemeļamerikas pirmizrādi starptautiski nozīmīgajā festivālā Toronto International Film Festival KIDS (Kanādā).

"Mammu, es Tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

“Mammu, es tevi mīlu” ir otrā studijas Tanka producētā pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā pirmizrādi un plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja Tanka veidotā un Gata Šmita režisētā komēdija Seržanta Lapiņa atgriešanās, kurā Jānis Nords bija scenārija autors.

Spēlfilma veidota ar Nacionālā Kino centra un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Vairāk par pašu festivālu Los Angeles Film Festival var iepazīties oficiālajā mājas lapā: www.lafilmfest.com

Filmas dalība festivālā: http://www.lafilmfest.com/2013-line-up-announcement/#.UYOFPispamA

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV