Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Okupācijas muzeja izstāde Eiropas Parlamentā

Easyget.lv, 07.05.2013. 15:44

No šodienas, 7. maija, Eiropas Parlamenta (EP) mītnē Briselē apskatāma Latvijas Okupācijas muzeja izstāde „Latvijas traģēdija. 1941.”.

Izstāde vēstī par 1941. gada notikumiem Latvijā, kas traģiskā veidā skāra visus Latvijas pilsoņus. Tā ir pirmā EP eksponētā Latvijas izstāde, kas parāda, ka gan nacistiskā, gan padomju režīma noziegumi pret Latvijas pilsoņiem ir vienlīdz nosodāmi, informē muzeja sabiedrisko lietu nodaļā.

Izstādi „Latvijas traģēdija. 1941.” Okupācijas muzejs izveidoja sadarbībā ar muzeju „Ebreji Latvijā” un atklāja 2011. gada jūnijā. Tā bija redzama pie Okupācijas muzeja ēkas ārējās sienas un turpinājās muzeja zālē. Briselē izstāde būs redzama pielāgotā veidā, un to varēs apskatīt gan EP deputāti, gan parlamenta viesi.

Iniciatore izstādes eksponēšanai Eiropas Parlamentā ir deputāte Sandra Kalniete: "Es vēlos parādīt izstādi "Latvijas traģēdija. 1941." Eiropas Parlamentā, jo daudzi Eiropā vēl arvien nesaprot, cik asiņainus noziegumus Baltijas valstīs pastrādāja abi totalitārie režīmi. Sāka Staļins, turpināja Hitlers un tad kā "atbrīvotājs" atkal atgriezās Staļins. Izstāde ir īpaša arī tādēļ, ka tā parāda, cik beztiesīgi varmācības priekšā ir nevainīgi cilvēki, kurus komunisms iznīcināja pēc sociāliem kritērijiem, bet nacisms - pēc piederības tautībai."

Izstādes autori ir vēsturnieks Ritvars Jansons, Ojārs Stepens, Ilja Ļenskis un Marģers Vestermanis, māksliniece Ieva Nagliņa.

Izstādi finansē Sandra Kalniete, Latvijas Okupācijas muzejs un Rīgas Ebreju kopiena. Eiropas Parlamentā tā būs apskatāma līdz 9. maijam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV