Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Izrāde “Nacionālais attīstības plāns” - pēdējo reizi šajā sezonā

Easyget.lv, 07.05.2013. 16:41

11. maijā plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro pēdējo reizi šajā sezonā tiks spēlēta izrāde-lekcija “Nacionālais attīstības plāns”.
Izrāde “Nacionālais attīstības plāns” - pēdējo reizi šajā sezonā

Izrāde “Nacionālais attīstības plāns” kopš tās pirmizrādes pagājušā gada decembrī guvusi lielu ievērību gan teātra profesionāļu, gan skatītāju vidū, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotajā Latvijas izrāžu skates programmā bija iekļautas arī Dirty Deal Teatro izrādes “Nacionālais attīstības plāns” un “Mārupīte”. Teātrim veltītajā portālā www.kroders.lv publicētas ārzemju viesu atsauksmes par šo skati un lielākā daļa kā spilgtāko notikumu min tieši izrādi “Nacionālais attīstības plāns”. Aleksandrs Vislovs, festivāla “Zelta maska” eksperts, saka: “Šajā izrādē tiek runāts par būtiskām lietām, pamatlietām, kas svarīgas valstij, nācijai, skatītājiem, taču tas notiek smalkā un elegantā veidā, ar dziļu humoru un dvēselisku intonāciju. Šī intonācija ir ļoti pareiza, un, manuprāt, tā absolūti trāpa cilvēkiem. Tā ir ļoti klusa izrāde, tajā nav revolucionāras kliegšanas, taču domāju, ka skatītājos – latviešos pēc izrādes noskatīšanos tik tiešām notiek kādas pārmaiņas, apvērsums dvēselē.”

Izrāde-lekcija “Nacionālais attīstības plāns” ir tapusi Dirty Deal Teatro izrāžu cikla “Okupē Rīgu” ietvaros. “Nacionālais attīstības plāns” ir izrāde par 68 lapas garu dokumentu, kuru īstenojot, Latvijas iedzīvotāji pēc septiņiem gadiem būs divreiz turīgāki, izglītotāki un laimīgāki. Ekonomikas izrāviena sasniegšanā ir svarīgs visu iedzīvotāju atbalsts, tāpēc izrāde tiecas ne tikai sniegt skatītājiem iedvesmu personīgā attīstības plāna izveidē, balstoties uz Nacionālo attīstības plānu, bet arī nofiksēt tā brīža laimes izjūtu, lai pēc septiņiem gadiem spētu saprast, vai ir izdevies tapt divreiz laimīgākiem. Vai Latvijai ir izdevies kļūt par valsti, par kādu tā gribētu kļūt, piemēram, par tādu kā Zviedrija. Tas nav neizpildāms uzdevums – Nacionālais attīstības plāns iesākas ar Raiņa citātu “Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba,” un mēs būsim. Bet cik lieli mēs gribēsim būt 2020. gadā?

Izrādes radošajā komandā ir dramaturgs un izpildītājs Jānis Balodis, režisors Valters Sīlis un scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Izrāde notiks 11. maijā plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro, Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12 k-2
Biļešu cena: Ls 6 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 4). Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/5877. Vairāk informācijas teātra mājaslapā: www.dirtydeal.lv/teatro

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV