Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Eiropas kino Kuldīgas pilsētas dārzā

Easyget.lv, 08.05.2013. 11:00

Nedēļas nogalē Kuldīgas brīvdabas kino "Goldingen Knight Cinema" demonstrēs Eiropas kino pērles.
Eiropas kino Kuldīgas pilsētas dārzā

10.maija vakarā brīvdabas kinoteātrī tiks rādīta komēdija „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?” („Et si on vivait tous ensemble?” Francija, Vācija), bet 11.maija vakarā - drāma „Roberts Mičums ir miris” („Robert Mitchum Est Mort” Francija, Polija, Beļģija, Norvēģija), informē kinoteātra pārstāve Anete Erba.

Komēdija „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?” ir amizants un humorpilns stāsts par piecu draugu kopdzīvi zem viena jumta. Kloda sirds kļuvusi vārga un vairs nespēj turēt viņa neremdināmo kaisli, Žanam tiek liegtas viņa tiesības – apdrošināšanas kompānija uzskata, ka viņš iekļaujams paaugstinātā riska grupā, un viņam atsaka polisi, Annija ar dārga dārza baseina palīdzību vēlas atkarot mazbērnu uzmanību, Žanna slēpj smagu slimību, bet Albērs nemana, ka paša atmiņa bieži izspēlē ar viņu jokus. Risinājums ir viens – dzīve visiem kopā vienā mājā.

Drāma „Roberts Mičums ir miris” (Robert Mitchum Est Mort) Avanca kinofestivālā saņēma speciālbalvu kategorijā – labākā spēlfilma, savukārt kino parādē Anger Premier Plans 2011 abu režisoru darbs ieguva žūrijas balvu. Filma ir krāšņs un melankomisks ceļojums pa Eiropu. Sižets vēstī par diviem dzīves neveiksminiekiem, kas dodas ceļā pretim sapņiem. Frankijs ir jauns aktieris bez darba, viņa menedžeris Arsēns, izmisuma dzīts, vēl pēdējo reizi izmēģina laimi. Piedraudot ar ieroci, viņš nozog automašīnu un kopā ar Frankiju dodas ziemeļu polārloka virzienā. Viņiem nav ne graša pie dvēseles, bet ir skaidrs ceļojuma mērķis – nokļūt filmu festivālā Polaris. Runā, ka tur būs arī leģendārais režisors Džordžs Sarinefs, kurš kā reiz gatavojas Amerikā filmēt jaunu filmu.

Filmas tiks demonstrētas franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Filmu sākums plkst.22:00. Ieeja bez maksas.

Foto: Kadrs no filmas „Roberts Mičums ir miris”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV