Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valmieras teātris Muzeju naktī aicina uz gaismas, skaņas un video izrādi

Easyget.lv, 08.05.2013. 12:33

Muzeju naktī Valmieras teātris piedāvā īpašu video, gaismu un skaņu izrādi-performanci „Gaismas spēles mežā” un apskatīt teātra gaismas ķermeņu izstādi „Gaismas evolūcija”.
Valmieras teātris Muzeju naktī aicina uz gaismas, skaņas un video izrādi

Sestdien, 18. maijā, plkst. 19.00 līdz 01.00 Valmieras teātrī gaidāmās “Gaismu spēles mežā” būs 20 minūšu gara video projekciju un gaismas partitūras izrāde, kas Muzeju nakts apmeklētājiem tiks rādīta katru stundu. Izmantojot gaismu tehnikas iespējas Lielajā zālē, „Gaismu spēles mežā” skatītājus ievedīs četros gadalaikos un radīs noskaņu, kādu mēs spējam saskatīt dabā. Izrādi iestudē režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs, bet gaismu partitūru veidos gaismu mākslinieks Krišjānis Strazdīts. Izrādē piedalīsies Mārtiņš Meiers, Ivo Martinsons, Jānis Znotiņš, Mārtiņš Eihe u.c.

Teātra foajē ikvienam būs iespēja iepazīties ar teātra gaismas ķermeņiem no senām, aizmirstām izrādēm līdz pat mūsdienu prožektoriem. Gaismas ķermeņu izstādē „Gaismas evolūcija” teātris parādīs gaismu tehniku, ar kādu sastopas izrāžu veidotāji un gaismu mākslinieki.

Savukārt teātra Apaļajā zālē skatītājiem tiks piedāvāts VDT aktieru veidots bandītu kino „nothing special” (režisors Ivo Martinsons).

Šogad Muzeju nakti varēs izbaudīt arī mazākie skatītāji, apmeklējot bērnu stūrīti, kur būs iespēja radoši izpausties – zīmēt, spēlēt spēles un piedalīties atrakcijās, kā arī nofotografēties kopā ar „Lāsēnu”. Bērnus gaidīs pārsteigumi un mazas dāvaniņas.

Muzeju naktī (no 19.00 līdz 24.00) darbosies nakts kase, kurā biļetes uz VDT izrādēm varēs iegādāties ar ievērojamām atlaidēm, kā arī būs atvērta teātra kafejnīca „Ceturtais cēliens”, kur muzikālā noskaņā varēs baudīt garšīgas uzkodas.

Valmieras drāmas teātris trešo gadu piedalās „Muzeju nakts” pasākumā, atverot durvis ikvienam. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV