Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ulda Marhilēviča mūzikls „Pārdotie smiekli” pulcē klausītāju tūkstošus

Easyget.lv, 08.05.2013. 13:35

7. maijā Ķīpsalas hallē norisinājās Ulda Marhileviča jaunā mūzikla „Pārdotie smiekli” pirmās trīs izrādes. Katra izrāde pulcēja aptuveni 1500 skatītāju, informē izdevniecības „Mikrofona ieraksti” pārstāvji.

Vakar dienasgaismu ieraudzīja arī mūzikla CD albums ar piecpadsmit dziesmām no izrādes. Dziesmu tekstus rakstījis Guntars Račs.

Pirmizrādē vislielākās ovācijas saņēma Rikerta kunga lomas izpildītājs kontrtenors Sergejs Jēgers, kura izpildītā dziesmiņa „Rēdereja” solās kļūt par vienu dziesmām, kura dzīvos arī ārpus izrādes. Lielu skatītāju atsaucību guva arī divu galveno lomu atveidotāji Miks Dukurs (Tims Tālers) un Antra Stafecka (meitenīte). Nepamanīta nepalika arī „ļaunā pamāte” Agnese Rakovska (Triānas parks) un grupas „Dzelzs vilks” līderis Juris Kaukulis, kurš izrādē atveido dzīves pieredzējušo Kešimiru. Viens no muzikāli veiksmīgākajiem muzikālajiem numuriem negaidīti izrādījās grupas „Colt” līdera Ata Ieviņa atveidotā stūrmaņa Džonija hits „Ceļavējš”. Lielisks kā vienmēr bija Latvijas Nacionālās Operas solis Imants Erdmans, kuram izrādē tikusi ļaunā barona Lefueta loma.

Izrādē piedalās arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas koris diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā, deju grupa „pastiprinātājs”, kā arī Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa ar mūzikla autoru pie klavierēm.

Mūzikla režisors un scenārija autors ir Juris Jonelis, scenogrāfs Ivars Noviks, video režisors Roberts Rubīns, horeogrāfe Dace Jonele, kostīmu māksliniece Liene Pavlovska.

Kopumā pie izrādes strādā 90 cilvēku liela radošā un tehniskā grupa.

Vēl paredzētas septiņas mūzikla izrādes un biļetes vēl ir nopērkamas uz papildus izrādi 10.maijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV