Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izsludināta pirmā Eiropas balva komiksu autoriem

Easyget.lv, 08.05.2013. 15:53

Balva “ComiX4= Comics for equality” ir konkurss par labāko nepublicēto komiksu autoriem ar migrācijas izcelsmi, lai uzzinātu viņu pieredzi un domas par rasismu un diskrimināciju.

Piedalīties konkursā aicināti autori ar migrācijas izcelsmi no visām 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm, EBTA valstīm (Islande, Lihtenšteina, Norvēģija un Šveice), kā arī no valstīm, kuras ir ceļā uz dalību Eiropas Savienībā (Horvātija, Melnkalne, Serbija, Bijusī Dienvidslāvijas Maķedonijas Republika, Turcija, Albānija, Bosnija un Hercegovina, Kosova).

Balvai “ComiX4= Komiksi vienlīdzībai” ir trīs kategorijas: Cīņa pret rasismu, migrācijas stāsti un stereotipi. Ikviens dalībnieks konkursā var iesniegt ne vairāk kā 3 darbus katrā kategorijā. Lai piedalītos konkursā, komiksi jāaugšupielādē tīmekļa vietnē www.comix4eqaulity.eu līdz 2013. gada 30. jūnijam.

Iesniegtos darbus vērtēs starptautiska žūrija un komiksu lasītāji – balsojot par savu mīļāko komiksu projekta tīmekļa vietnē www.comix4eqaulity.eu.

Konkursa noslēgumā uzvarējušajiem komiksiem tiks pasniegtas Žūrijas balvas un Skatītāju balvas - divas katrā kategorijā – kopā sešas balvas katra EUR 1000,- apmērā.

Konkursa termiņš ir 2013.gada 30. jūnijs.

Balva ir daļa no projekta “ComiX4= Komiksi vienlīdzībai”, kura mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, lai mazinātu rasismu, ksenofobiju un diskrimināciju Itālijā, Bulgārijā, Igaunijā, Rumānijā un Latvijā. Projekts balstās nepieciešamībā veicināt tādu Eiropas sabiedrības attīstību, kuras pamatos ir cieņa pret cilvēktiesībām un vēršanās pret rasismu, ksenofobiju un saistītiem neiecietības veidiem un izpausmēm. Šie jautājumi kļūst arvien nozīmīgāki, turpinoties Eiropas Savienības paplašināšanās procesam, kā arī Eiropas valstīm ieņemot būtisku lomu kā migrācijas galamērķa valstīm, uz kurām cilvēki dodas gan no citām Eiropas Savienības valstīm, gan no valstīm ārpus ES.

Plašāk par „ComiX4= Comics for Equality” balvu un projektu var uzzināt interneta vietnē: www.comix4equality.eu un sociālajā tīklā Facebook: www.facebook.com/Comix4equality

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības Pamattiesību un pilsonības programmas finansiālu atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV