Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nezināmais mežs Melānijas Vanagas muzejā

Easyget.lv, 08.05.2013. 16:54

Melānijas Vanagas muzejs 18. maijā aicina izdibināt meža leģendas kopīgi soļotā dabas takā, klausīties skaņu mākslinieka M. Šenteļeva priekšnesumu „Treji skaņi soļi mežā”, nogaršot ugunskura spēka piepildīto Sibīrijas zupu, izmēģināt spēkus atjautības viktorīnā, kā arī apmeklēt muzeja pastāvīgo ekspozīciju unikālu gidu pavadībā.
Nezināmais mežs Melānijas Vanagas muzejā

Muzeju nakts programma M. Vanagas muzejā:

16.00–20.00 Iespēja apskatīt muzeja ekspozīciju M. Vanagas tuvas pazinējas Sarmas Eglītes vadībā un viesoties vienīgajā Sibīrijas zemnīcā Latvijā, kur ciemiņus ar stāstiem sagaidīs viens no M. Vanagas grāmatas „Veļupes krastā” varoņiem – Andris Eglītis.

17.00-18.00 Došanās leģendu, nostāstu un atklājumu pilnā dabas pastaigā pa tuvējo apkārtni. Vai vilkači un meža gari sastopami tikai pasakās, kā Mērupīte un Raudu kalns iemantoja savus nosaukumus – to un vēl daudz ko citu uzzināsi šajā piedzīvojumu pārgājienā.

18.30-19.30 Skaņu stunda ar lekciju „Apslēptās skaņas” un priekšnesumu „Treji skaņi soļi mežā” kopā ar skaņu mākslinieku un arhitektu Maksimu Šenteļevu, kurš ļaus sadzirdēt ikdienā nepamanāmo dabas skaņu pasauli. Vai zini, kā skan skudru soļi, kūstošs sniegs, koku stumbri vai oļi strautā?

19.30 Pulcēšanās pie ugunskura - uzmundrinošas un spēcinošas Sibīrijas nātru zupas baudīšana.

20.30 Gan lieli, gan mazi lāpu gaismā aicināti piedalīties dabas pazinējas Lūcijas Kārkliņas veidotajā „Meža viktorīnā”. Atjautīgākajiem veltes.

Melānijas Vanagas muzejs atrodas Amatas pamatskolā, Amatas novadā.

Muzejs piedāvā iepazīties ar rakstnieces milzīgo kultūrvēsturisko pētījumu arhīvu, kā arī iespēju digitālā versijā lasīt M. Vanagas rokrakstā rakstītās grāmatas un apmeklēt unikālu ekspozīcijas daļu – šobrīd Latvijā vienīgo zemnīcu – būvi, kādā dzīvoja uz Sibīriju deportētie.

Par M. Vanagas muzeju: http://www.draugiem.lv/mvanaga/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV