Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sarīkojums par rokgrupas Credo ceļu uz popularitātes virsotnēm

Easyget.lv, 08.05.2013. 17:05

Trešdien, 15.maijā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums „Credo panākumu atslēgas”, kas veltīts leģendārās grupas veiksmīgajai darbībai laikā, kad vēl tikai veidojās latviešu rokmūzika, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Sarīkojums par rokgrupas Credo ceļu uz popularitātes virsotnēm

Credo 1974. gadā izveidoja liepājnieks Valdis Skujiņš. Popularitātes zenītu grupa sasniedza 1980. gados, kad Latvijā un ārvalstīs spēlēja 20 – 30 koncertus mēnesī, cilvēki, ieņemot rindu pat naktī, pēc biļetēm stāvēja stundām ilgi, ar Credo sadarbojās Raimonds Pauls un radio nemitīgi raidīja grupas hitus.

Dažādos laikos Credo sastāvā darbojušies kopā ap trīsdesmit mūziķu, bet ceļā uz panākumiem īpašu lomu spēlējis grupas dibinātājs un ilggadējais vadītājs Valdis Skujiņš un kādreizējais Credo administrators Linards Muciņš, kuri pasākumā dalīsies savā pieredzē. Grupa Credo lielāku uzmanību nekā citas muzikālās apvienības pievērsa reklāmai, skatuves noformējumam, grupas attiecībām ar presi un publiku, izmantoja jaunus, atraktīvus paņēmienus tēla veidošanā. Kādi šie paņēmieni bija un vai tie izmantojami arī mūsdienās? Sarunu papildinās fotoattēli un videoierakstu fragmenti. Pasākumu vadīs Ligita Ašme, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Publicitāttes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV