Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Muzeju naktī Bauskas pilī - „Jauns un zaļš”

Easyget.lv, 09.05.2013. 11:04

Šogad Muzeju nakts tēma ir „Zaļā krāsa – mežs”, tās ietvaros Bauska pils organizēs pasākumu „Jauns un zaļš” – tā būs iespēja paskatīties uz pili no savādāka skatu punkta un mūzikas skanējuma.
Muzeju naktī Bauskas pilī - „Jauns un zaļš”

18. maijā plkst. 22:00 paredzēts pils repertuāram netipisks koncerts – uzstāsies jaunās, postmodernās, neierasti domājošās grupas un mūziķi, kuri vēl ir savu īsto nošu meklējumos - „Konstitūcija tējā”, grupas „Demokratis”, „Ģitāru pavēlnieki” kopā ar Niku Matvejevu.

Koncertam izvēlēta neierasta koncerta vieta – mūziķi atradīsies uz laipas, kas ved gar pils ziemeļu fasādi. Aicinām apmeklētājus vērot koncertu no upes vai šķērsot to ar kādu īpašu, pašu darinātu vai aizlienētu, iegādātu peldierīci, vai izmantot ceļu, kas atrodas Mēmeles upes labajā krastā un skatīties to no krasta, kur būs izvietotas speciāli šim pasākumam darināti objekti.

Visas dienas garumā, no 9:00 līdz 21:30, būs atvērtas Bauskas pils izstādes, Vēstures ekspozīcija un Livonijas ordeņpils drupas ar skatu platformu.

Pēdējo gadu laikā Bauskas pils, īpaši pils jaunākā daļa, ir piedzīvojusi daudzas pārmaiņas – ir atjaunotas pils ārējās fasādes, iekārtota vēstures ekspozīcija, divas izstādes - "Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620" un "Bauskas pils - militārs nocietinājums". Atjaunošanas darbi turpinās. Pils atdzimšanas procesā pārmaiņas notiek ik brīdi – vai maz esam tās pamanījuši?

Ieeja pasākumā bez maksas.

Muzeju nakts programma Bauskas pilī

19:00 - 21:30 Apmeklētāju apskatei atvērtas Bauskas pils izstādes - "Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620" "Bauskas pils - militārs nocietinājums", Vēstures ekspozīcija un Livonijas ordeņpils drupas ar skatu platformu.
22:00 – 1:00 – Jauno grupu un Nika Matvējeva koncerts. „Skatuve” atradīsies gar pils ziemeļu fasādi. Apmeklētāji aicināti skatīties koncertu no Mēmeles upes, atrodoties uz pašu darinātām vai iegādātām peldierīcēm, vai no upes labā krasta.

22:00 – 22:30 Grupa „Demokratis”,
23:00 - 23:40 Apvienība „Konstitūcija tējā”,
24:10 – 1:00 „Ģitāru pavēlnieki” un Niks Matvejevs.

Foto: Bauskas pils. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV