Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Filmā „Ņujorkas ēnā” Dereks Sienfranss turpina vīrišķās identitātes tēmu

Easyget.lv, 10.05.2013. 13:05

Maijā Latvijas kinoteātros sāk izrādīt filmu „Ņujorkas ēnā” jeb „The Place Beyond The Pines”, kuras režisors plašākai sabiedrībai zināms kā filmas „Blue Valentine” veidotājs. „Ņujorkas ēnā” ir klasisks stāsts par tēvu grēkiem, kas ietekmē dēlu likteni, norāda filmas režisors.
Filmā „Ņujorkas ēnā” Dereks Sienfranss turpina vīrišķās identitātes tēmu

„Gan filma „Blue Valentine”, gan „Ņujorkas ēnā” portretē ģimenes. „Blue Valentine” ir filma par sievas un vīra neatgriezeniski irstošajām attiecībām, savukārt „Ņujorkas ēnā” stāsta par tēviem un dēliem. Abas filmas caurvij vīrišķās identitātes tēma – filmā redzams, kā veidojas un laika gaitā mainās personības,” par savu filmu stāsta Dereks Sienfranss (Derek Cianfrance). „Kino ir vieta, kur varam ielūkoties intīmos brīžos, svešās mājās un guļamistabās. Filmās varam vērot privātas ainas, kas atspoguļo mūsu pašu dzīves. Filma „Blue Valentine” ielūkojās šajā intimitātē – divu cilvēku attiecībās – zem mikroskopa, savukārt „Ņujorkas ēnā” ir plašāks skatījums uz attiecībām,” abas filmas salīdzina režisors.

Filma „Ņujorkas ēnā” stāsta trīs paralēlu stāstus: izveicīgs motociklists kļūst par noziedznieku, lai uzturētu savu jaundzimušo dēlu. Tajā pašā laikā viņam pretim stājas ambiciozs policists no korumpēta policijas iecirkņa. Paralēli satiekas un konfrontācijā nonāk divi pusaudži, lai tiktu galā ar pagātnes mistērijām.

Filmu kritiķi norāda, ka filmas panākumu pamatā ir divu lielisku aktieru spēle. Motociklistu Lūku tēlo Raiens Goslings (Ryan Gosling), savukārt godkārīgo policistu - Bredlijs Kūpers (Bradley Cooper). Dereks Sienfranss par abiem tēliem stāsta: „Viņi abi ir kas vairāk par filmas tēliem. Viņi prot sadarboties! Raienam un Bredlijam ir lieliskas spējas iejusties lomās, stāstos un izdzīvot dialogus. Filmēšanas laikā viņiem abiem bija drosme doties uz bīstamām vietām. Raienam piemīt harizma gan filmās, gan reālajā dzīvē. Esmu daudz mācījies no viņa un priecājos, ka mums ir iespēja sastrādāties. Bredlijam arī piemīt tikpat spēcīga harizma, bet tas, kas man lika viņu izvēlēties filmai, bija viņa izcilās darbaspējas.”

Filmā piedalās vēl citi spēcīgi aktieri – Rejs Liotta (Ray Liotta), kas plašākai sabiedrībai zināms, pateicoties filmai „Labie puiši” („Goodfellas”), Deins Dehāns (Dane DeHaan), kas tēlojis filmā „Hronikas veidotāji” („Chronicle”), kā arī harizmātiskais Bens Mendelsons (Ben Mendelson), kas tēlojis filmā „Austrālija” („Australia”) un „Kazino aplaupīšana” („Killing them softly”). Tāpat arī filmā piedalās skaistā Eva Mendesa (Eva Mendes), kas tēlojusi filmā „Hičs” („Hitch”).

Filmā „Ņujorkas ēnā” ikviens atradīs sirdij tuvas epizodes un idejas. Pārdzīvojumu pilnās epizodes, kas piepildītas ar dramatiskiem vēstījumiem un grupas „Faith No More” mūziķa Maika Patona (Mike Patton) fantastisko un uzrunājošo mūziku, neatstās vienaldzīgu nevienu kino skatītāju.

Foto: Kadrs no filmas „Ņujorkas ēnā”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV