Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV tiešraidē - „Spēlē, Spēlmani!” pēdējā izrāde no Liepājas

Easyget.lv, 10.05.2013. 11:43

LTV1 projekts „Teātris.zip” dāvā ekskluzīvu iespēju sestdien, 11. maijā, pulksten 21.25, tiešraidē no Liepājas teātra vērot „Spēlē, Spēlmani!” pēdējo izrādi, informē LTV pārstāve Laura Brokāne. Leģendārās izrādes jaunuzvedumu kopā ar jaunajiem Liepājas teātra aktieriem veidojis režisors Valdis Lūriņš.

Izrāde „Spēlē, Spēlmani!” četrdesmit gadu laikā kopš pirmizrādes kļuvusi par 21. gadsimta latviešu spēles teātra etalonu un iekļauta kultūras kanonā. Režisors Valdis Lūriņš radījis savu „Spēlē, Spēlmani!” versiju, turpinot leģendārā režisora Pētera Pētersona dzejas teātra tradīciju. Iestudējuma tiešraide daudziem sniegs iespēju kavēties atmiņās un salīdzināt, bet citiem - no jauna iepazīt nemirstīgo Aleksandru Čaku, neaizmirstamās Imanta Kalniņa dziesmas, kā arī jaunās paaudzes aktierus režisora Valda Lūriņa vadībā.

”„Spēlē, Spēlmani!” jau kopš pirmā iestudējuma pirms četrdesmit gadiem ir ieguvusi leģendas statusu, paužot ilgas, mīlestību, kaislību un dzīves skaistuma izjūtu. Peteris Pētersons un šī mēneša jubilārs Imants Ziedonis bija Aleksandra Čaka jaunatklājēji tā pirmajā iestudējumā. Savukārt šī Liepājas teātra izrāde, kurā Čaka jūtu zīmes izspēlē jaunie Liepājas teātra aktieri, parāda, ka dzejnieka sirdslīnija dinamiski pukst joprojām – arī paaudzē, kas veido Latviju šodien,” uzsver projekta kuratore, LTV1 kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova.

Režisors Valdis Lūriņš savā 2011. gada „Spēlē, Spēlmani!” uzvedumā pulcināja jauno Liepājas teātra aktieru kursu, kas izglītību guva Lietuvā. Aktieris Kaspars Kārkliņš par Aleksandra Čaka lomu šajā izrādē saņēma 2010./2011. gada „Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks”. Iestudējums atklāj gan dzejnieka dzīves gājumu un sarežģīto radīšanas procesu, gan laikmeta ainu un latviešu tautas likteņa līkločus.

Pirms tiešraides raidījuma „Teātris.zip” vadītājs Ojārs Rubenis uz sarunu aicinās Aleksandra Čaka daiļrades pārzinātājus, bet mūsdienīgu skatījumu uz leģendāro izrādi piedāvās režisors Valdis Lūriņš. Starpbrīdī aizkulisēs notiks tikšanās ar aktieriem. Ņemot vērā tiešraides specifiku un svētku gaisotni, būs arī pārsteigumi. „Teātris.zip” speciālizlaidums „Spēlē, spēlmani!” Teterevu fonda mākslas programmas "TETE A TETE" ietvaros.

Savukārt sestdien, 11. maijā, pulksten 13.40, „Teātris.zip” LTV1 skatītājiem piedāvā vērot 1997. gada Dailes teātra izrādes „Mēļš frotē dvielis” ierakstu. Iestudējums aptver dramaturga Gunāra Priedes trīs skumji ironiskus viencēlienus - „Tāltālā zemē”, „Pie mums martā” un „Burbuļi”. Aktieri Dina Kuple, Akvelīna Līvmane, Gundega Ozolīte, kā arī Jānis Reinis un Kaspars Znotiņš šajā izrādē spēlē visos viencēlienos, katrs pārtopot trīs tēlos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV