Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Karla T. Dreijera filma "Vārds" kinoteātrī Kino Bize

Easyget.lv, 10.05.2013. 12:10

13. maijā kinoteātris Kino Bize aicina uz dāņu kino klasiķa Karla T. Dreijera filmas "Vārds" sesnsu
Karla T. Dreijera filma "Vārds" kinoteātrī Kino Bize

Par godu Sērena Kirkegora 200 gadu jubilejai Dānijas Kultūras Institūts rīko vairākus pasākumus. To starpā 13. maijā no plkst. 18:30 Kaņepes Kultūras Centrā (Skolas ielā 15) tiks svinēti Kirkegora grāmatas „Slimība uz nāvi” atvēršanas svētki. Vakara noslēgumā plkst. 21:00 turpat kinoteātrī Kino Bize notiks 1955. gada Karla T. Dreijera filmas "Vārds" seanss.

Filma „Vārds” ir slavenā režisora Karla Teodora Dreiera viena no pazīstamākajām filmām. Filmas darbība norisinās 20. gadsimta sākumā kādā Dānijas lauku fermā. Šeit dzīvo mums visiem labi atpazīstami „krietnie” lauku cilvēki – atraitnis Mortens, viņa dēls Mikaēls ar savu sievu un bērniem, kā arī pārējie divi Mortena dēli – Johanness un Anderss.

Mikaēls ir caurmērā laimīgs un apmierināts agnostiķis. Savukārt dēls Johanness, teoloģijas studiju laikā lasot Kirkegora darbus, ir sajucis prātā un uzskata sevi par Jēzu. Jaunākais dēls Anderss ir iemīlējies kādā meitenē, kuras ģimenē valda citi reliģiskie uzskati. Šis fakts nav pa prātam Mortenam, kurš pretojas dēla iespējamajai laulībai. Turklāt, Mikaēla sievas trešās grūtniecības laikā, rodas komplikācijas, un uz fermu tiek izsaukts ārsts, kurš šajā vidē ienes „tīra racionālisma” vēsmas.

Šajā stāstā Dreiers pēta iespējamos reliģiozitātes aspektus un to iespaidu uz cilvēkiem.

Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. Ieejas maksa 3,00 Ls

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV