Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Muzeju nakts Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā

Easyget.lv, 10.05.2013. 12:30

Āraišu arheoloģiskais muzejparks aicina piedalīties Muzeju naktī, 18. Maijā, no plkst. 19:00 līdz 01:00. Ikviens interesents ir aicināts „Klausīties, vērot un baudīt zaļi Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā” .

Trešo gadu arī Āraišu arheoloģiskais muzejparks piedalās Muzeju nakts aktivitātēs. Paredzētas daudzveidīgas nodarbes dažādām interešu grupām.

Muzejparka apkārtni ļoti „iecienījuši” bebri, tāpēc, lai labāk izprastu mūsu kaimiņus, visu par bebriem pastāstīs zoologs no Kurzemes puses Vilnis Skuja. Ar koncerta programmu uzstāsies Cēsu 1. pamatskolas zēnu koris diriģentes Annas Būres vadībā. Amatas novadā ir vairāki mednieku klubi, ar saviem ieguvumiem – medību trofejām un piedzīvoto medībās dalīsies Gints Bauers. Liela loma mežam bija senās ezerpils iemītniekiem – ar to iepazīstinās muzejparkā darbinieki. Ģimeņu un draugu komandām būs iespēja piedalīties nakts orientēšanās sacensībās „Pa akmens laikmeta pēdām”, kuras tiek organizētas sadarbībā ar jauniešu organizāciju „Nītaureņi”. Visa vakara garumā ikviens interesents varēs piedalīties zīmēšanas konkursā „Lielākais Āraišu apkārtnes bebrs” un izgatavot no dažādiem meža materiāliem kādu no latvju zīmēm. Muzeju nakts noslēgumā pie ugunskura un tējas notiks vakara saruna ar Inesi Ziņģīti – veselības un optimisma mācības tautskolotāju, meža mīklu minēšana un dziesmu izdziedāšana. Pirmo reizi Muzeju nakts viesiem, iepriekš piesakoties un saskaņā ar muzeja kārtības noteikumiem, ir iespēja nakšņot savās teltīs muzejparka teritorijā.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV