Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Gaidot Muzeju nakts svētkus Rēzeknē

Easyget.lv, 10.05.2013. 12:55

18.maijā, tradicionālā Muzeju nakts pasākuma ietvaros, Rēzeknē pa jauno gājēju celiņu gar Rēzeknes upi (no „Zeimuļa” līdz „Goram”) no plkst. 17:00 līdz 22:00 darbosies savdabīgs „dzīvais muzejs” jeb „Skulptūru dārzs”, kur varēs novērtēt 16 dažādas „dzīvās skulptūras”.

Svētku darba grupa saulainā maija pēcpusdienā devās pa gājēju celiņu gar upi, lai realitātē izvēlētos vietas, kur „dzīvās skulptūras” zeltītos tērpos demonstrēs vēsturiskus un mūsdienu stāstus par dažādu ļaužu dzīvi Rēzeknē. Tēlniece Svetlana Marčenko, mūziķis Ingars Gusāns, pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” vadība Jūlija Danilina, Maija Brēķe un „skulptūru” vadītāji diskutējot un vērtējot, kur „skulptūra” labāk iederēsies, sagrupēja gan vēsturisku personāžu, gan amatnieku un citu profesiju pārstāvju, gan mūsdienu dzīvesveidu atainojošās „skulptūras”.

„Dzīvās skulptūras” atveidos Rēzeknes Augstskolas studenti („skulptūras” vadītāja Silvija Mežinska), Rēzeknes Tautas teātra jauniešu studijas dalībnieki (Linda Lonska), Teātra-studijas „Joriks” aktieri (Larisa Ščukina), Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi (Aleksandrs Rezvovs), biedrības „Artistence” mākslinieki (Dana Vasiļjeva). Eiropas projekta ietvaros maija vidū Rēzeknē ciemosies arī 40 jaunieši no Gruzijas, Moldovas, Spānijas un Itālijas, kuri arī attēlos 3 skulptūras.

Apmeklētājiem būs iespēja vērot, līdzdarboties, fotografēties un nobalsot par skaistāko, interesantāko vai pārsteidzošāko „skulptūru”. Balsošana noslēgsies plkst. 20:30 un „skulptūras”, kas būs saņēmušas visvairāk žetonu, iegūs skatītāju simpātiju balvas, izlozēsim veicināšanas dāvanas arī balsotājiem.

Arī muzikālajiem priekšnesumiem – skvērā pretī „Goram” būs izvietota neliela skatuve, kur 18.maijā plkst. 19:00 varēs dzirdēt grupu „Avtoportret”, Sovvaļnīku u.c. mūziķus.

Muzeju nakts Latgales Kultūrvēstures muzejā, kā ierasts sāksies plkst. 19:00 un līdz 1:00 naktī būs iespēja apskatīt mākslas izstādes, piedalīties aizraujošos konkursos un aktivitātes visai ģimenei, nobaudīt zaļo kokteili un vienkārši justies zaļi.

Svētki noslēgsies pie Latgales Kultūrvēstures muzeja, kur mūs priecēs Rēzeknes zaļo pakalnu koris, biedrības „Artistence” zaļā performance un būs arī citi pārsteigumi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV