Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

“Lielais Getsbijs” kļūst par Baza Lurmena komerciāli veiksmīgāko filmu

Easyget.lv, 13.05.2013. 09:20 | komentāri (1)

Filmas “Lielais Getsbijs” kopējie ieņēmumi visā pasaulē tuvojas miljarda atzīmei
“Lielais Getsbijs” kļūst par Baza Lurmena komerciāli veiksmīgāko filmu

Režisora Baza Lurmena jaunākā filma “Lielais Getsbijs” (“The Great gatsby”) ir startējusi ASV kinoteātros, kur pirmajās trīs demonstrēšanas dienās ir iekasējusi 51,1 miljonu ASV dolāru, ierindojoties otrajā vietā nedēļas nogales ienesīgāko filmu topā uzreiz pēc fantastikas piedzīvojumu lentes “Dzelzs vīrs 3” (72,2 miljoni otrajā nedēļas nogalē, kopējie ieņēmumi visā pasaulē tuvojas miljarda atzīmei).

“Lielā Getsbija” teicamie pirmās nedēļas nogales rezultāti, pārsniedzot 50 miljonu atzīmi, ir krietni augstāki par studijas Warner Bros. sākotnējām prognozēm. Šis panākums ir visu laiku veiksmīgākais austrāliešu režisora Baza Lurmena (“Mulenrūža”, “Austrālija”, “Romeo un Džuljeta”) filmas starts, un paredzams, ka “Lielā Getsbija” kopējie kases ieņēmumi gan ASV, gan starptautiskajā tirgū būs augstāki par viņa iepriekšējo filmu kases ieņēmumiem. Studijas pārstāvji “Lielā Getsbija” sekmīgo startu skaidro gan ar filmas lielisko aktieru ansambli, romāna popularitāti, filmas vizuālo stilu un mūziku, gan arī veiksmīgi izvēlēto pirmizrādes laiku, proti, ASV kino repertuārā patlaban dominē piedzīvojumu un asa sižeta filmas, tāpēc pieprasījums pēc romantiska un krāšņa kino ir sevišķi augsts. Filma ir uzņemta un tiek demonstrēta 3D formātā, taču atsevišķos kinoteātros tiek piedāvāti arī seansi 2D formātā.

Ar “Lielā Getsbija” seansu 15.maijā tiks atklāts šī gada Kannu kinofestivāls, un lielākajā daļā pasaules valstu, arī Latvijā, filma iznāk 17.maijā.

Filma “Lielais Getsbijs” ir uzņemta pēc F.S.Ficdžeralda romāna motīviem, un tās darbība risinās pagājušā gadsimta divdesmitajos gados Ņujorkā, kur valda vaļīgas tikumības normas, dzirkstī džezs un noteicēji ir nelegālā alkohola karaļi. Dzenoties pēc sava amerikāņu sapņa, topošais rakstnieks Niks apmetas kaimiņos noslēpumainam miljonāram Džejam Getsbijam, kurš mīl rīkot greznas viesības. Turpat netālu mīt arī Nika māsīca Dēzija ar savu vīru - aristokrātu Tomu Bjūkenanu. Tā Niks tiek ievilkts bagātnieku dzīvē, iepazīstot viņu ilūzijas, mīlestību un nodevību. Būdams liecinieks šajā pasaulē notiekošajam, viņš raksta stāstu par neiespējamu mīlestību, sekošanu sapņiem un neizsakāmu traģēdiju, kas atspoguļo moderno pasauli un tās tikumus. Titullomās – Leonardo Dikaprio, Kerija Maligana, Tobijs Magvairs un citi.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV