Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Muzeju naktī Esplanādē iepazīstinās ar Liktens lietu muzeju

Easyget.lv, 14.05.2013. 10:45

Sestdien, 18. maijā, Muzeju nakts ietvaros Esplanādē no pl.18.00 līdz pl.21.00 ikviens aicināts plašāk uzzināt par unikālu muzeju, ko Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam veido rīdzinieki – par Liktens lietu muzeju.
Muzeju naktī Esplanādē iepazīstinās ar Liktens lietu muzeju

Esplanādē 18. maija vakarā improvizētā viesistabā varēs skatīt videostāstus par jau muzejam apkopotajiem priekšmetiem, tikties ar muzeja veidotājiem un klātienē pieteikt savu stāstu vai nodot priekšmetu muzejam, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

„Aicinām rīdziniekus muzejam pieteikt priekšmetus, kas bijuši nozīmīgi, pat izšķiroši viņu dzīvēs, lai kopīgi izveidotu personīgu priekšmetu un stāstu kolekciju, kas citādā veidā izstāsta tautas kultūrvēsturi. Mēs pieņemam visus priekšmetus, jo tā nav organizatoru ekspozīcija, bet gan pašu rīdzinieku veidots muzejs, kuram palīdzam veidoties,” raksturo projekta „Liktens lietu muzejs” vadītāja Ilona Brūvere.

Eksponāta īpašnieks, nododot priekšmetu muzejam, saņem sertifikātu, kas apliecina pieņemšanas un nodošanas faktu, un priekšmetu varēs saņemt atpakaļ.

Pašreiz muzejam ir savākti jau apmēram 300 stāsti, piemēram, kolekcijā ir ritenis, ar kuru trīsdesmitajos gados apceļota Latvija, Latvijas karogs, kas paglābts dodoties bēgļu gaitās Otrā pasaules kara laikā, auskars, kas jaunam filozofam palīdzēja atrast sievu.

Liktens lietu muzejs ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumiem, kas ar kultūras starpniecību runās par vēsturi. Plānots, ka 2014. gadā Liktens lietu muzeja ekspozīcija būs skatāma Stūra mājā.

Muzeju nakts Latvijā norisināsies jau devīto gadu, šogad ar aktivitātēm piedalīsies teju 130 muzeji un arī citi sadarbības partneri – bibliotēkas, teātri, dievnami. „Muzeju nakts” devīze šogad ir „Zaļā krāsa – mežs”, savukārt 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, tiks godināts dzintars kā Latvijas kultūras simbols un vadmotīvs būs „Sarkanā krāsa – dzintars”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV