Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Franču komēdija „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?” kinoteātrī Kino Bize

Easyget.lv, 14.05.2013. 12:49

No piektdienas, 17. maija, kinoteātrī „Kino Bize” būs skatāma franču komēdija „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?”. Filma ar jauneklīgu humora devu un dzīviem pieredzes stāstiem piedāvā mazliet atšķirīgu alternatīvu, kā sagaidīt vecumdienas.
Franču komēdija „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?” kinoteātrī Kino Bize

Pieci tuvi draugi, stāvot uz pansionāta sliekšņa, jūtas neaizsargāti, vientuļi un mazliet pamesti. Lai nekļūtu par nastu apkārtējiem un vienlaikus ļautos pilnvērtīgam dzīves turpinājumam, sociālās aprūpes nama vietā draugi nolemj dzīvot kopā un ar novecošanas problēmām cīnīties pašu spēkiem. Tiesa, šī cīņa pret autonomijas zaudēšanu un emocionālo nedrošību, kas saistās ar dzīvi pansionātā, izvēršas gana komiska. Tā apliecina, ka vecums nav šķērslis ne dzīves baudīšanai, ne jauniem izaicinājumiem un, neskatoties uz sabiedrībā ierasto, novecot var patiesi skaisti. Senioru apņēmība kļūst par lielisku izpētes lauku arī jauniņajam studentam Dirkam, kas pievienojas amizantajai komūnai, lai veiktu pētījumu par novecošanas problēmām Eiropā.

Režisors Stefans Roblins filmā sapulcējis gana spilgtu aktieru plejādi – Džeina Fonda, Pjērs Rišārs, Džeraldīne Čaplina, Daniels Brīls –, kas šo komēdiju, kurā nenoliedzami dominē franciskais šarms, padara gana kosmopolītu un stāstus – gana iespējamus arī citviet Eiropā.

Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

No 17. maija kinoteātrī „Kino Bize”, Skolas ielā 15, Rīgā. Vairāk: www.kinobize.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV