Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina Eiropas kultūras galvaspilsētas programmai veidot notikumus Rīgas apkaimēs

Easyget.lv, 15.05.2013. 16:25

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmai izsludināts konkurss projektiem un pasākumiem Rīgas apkaimēs. Nodibinājums Rīga 2014 aicina veidot notikumus, kuros galvenajā lomā ir rīdzinieki un kuri izceļ katras apkaimes savdabību.

Rīga 2014 tematiskās līnijas „Ceļu karte” kuratore Gundega Laiviņa cer, ka „iespējami daudz Rīgas apkaimju katra ar savu identitāti caurvīs visu kultūras galvaspilsētas gada programmu, kaut uz brīdi padarot par kultūras epicentriem dažādas Rīgas apkaimes – no Purvciema līdz Zolitūdei, no Sarkandaugavas līdz Torņakalnam”.

Īpaši tiek gaidītas idejas, kam ir potenciāls turpināties arī pēc 2014. gada, ilgtermiņā veidojot Rīgu par pilsētu daudziem aktīviem kultūras centriem, kuros iespējama gan brīva pieeja kultūras notikumiem, gan iespējas aktīvi līdzdarboties to veidošanā.

Pieteikumu konkursā par apkaimju kultūras projektiem un pasākumiem var iesniegt jebkura apkaimju iedzīvotāju biedrība vai cita organizācija, kas jau aktīvi darbojas kādā no Rīgas apkaimēm. Maksimālā atbalsta summa vienam projektam ir 3000 latu.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš 2013. gada 11. jūnijs nodibinājuma Rīga 2014 birojā. Konkursa nolikums pieejams http://office.riga2014.org/2013/05/09/izsludinam-apkaimju-kulturas-projektu-un-pasakumu-konkursu/.

Kopumā nākamgad notiks vairāk nekā divsimt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumi visdažādākajos mākslas un kultūras žanros. Eiropas kultūras galvaspilsētas tiek izvēlētas kopš 1985.gada, un šī Eiropas Komisijas iniciatīva kļuvusi par spēcīgu attīstības impulsu izraudzītajām pilsētām. Līdztekus Rīgai 2014. gadā Eiropas kultūras galvaspilsēta būs arī Zviedrijas pilsēta Ūmeo. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programma pieejama portālā www.riga2014.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV