Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Muzeju nakts Okupācijas muzejā

Easyget.lv, 15.05.2013. 16:31

Muzeju naktī, 18. maijā, Latvijas Okupācijas muzejs apmeklētājus sagaidīs pagaidu ekspozīcijā Raiņa bulvārī 7.

Muzeja pagaidu mītni sargā vēl ASV vēstniecības laikos būvēts augsts metāla žogs. Muzeju naktī tas tiks paslēpts aiz zaļiem koku zariem. Ikviens apmeklētājs aicināts atnest meiju, lai uz vienu nakti ap muzeju zaļotu mežs. No plkst. 19.00 apmeklētāji varēs uzgleznot savu koku uz muzeja sētai piestiprinātām gleznu pamatnēm.

Muzeju naktī interesneti varēs apskatīt arī muzeja pagaidu ekspozīciju, kas nu jau vairāk nekā pusgadu atvērta ēkas otrajā stāvā. Tajā apskatāmi jau vairāki gatavi objekti, ko pēc muzeja pastāvīgās ēkas rekonstrukcijas pārvedīs uz jauno ekspozīciju. Papildus interesenti varēs novērtēt ēkas smagās ieejas durvis un interjeru, kas tikai nelielā apjomā pielāgots muzeja vajadzībām; daudz kas saglabājies vēl no ASV vēstniecības, kurā iekļūt varēja tikai ierobežots cilvēku loks.

Muzejs būs atvērts no pulksten 11.00 rītā līdz pulksten 01.00 naktī. Ieeja bez maksas.

18. maijā jau devīto reizi visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm notiks akcija „Muzeju nakts”, kuras devīze ir: „Zaļā krāsa – mežs”. Šogad akcijas tematika īpaši saistīta ar zaļo krāsu, kas simbolizē mežu, atjaunotni un harmoniju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV