Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Grupas Menuets vadītājam Jānim Blūmam veltīts pasākums

Easyget.lv, 16.05.2013. 11:48

Trešdien, 22. maijā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums „Jānis Blūms un Menuets”, kas veltīts leģendārās grupas vadītāja un Latvijas Televīzijas skaņu režisora Jāņa Blūma atcerei, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Grupas Menuets vadītājam Jānim Blūmam veltīts pasākums

Jāņa Blūma (1936 – 1986) vārds Latvijas mūzikas vēsturē nesaraujami saistīts ar grupu Menuets: ansambļa vadītājs un garīgais līderis, dziesmu aranžētājs un obojists. Tieši pateicoties Jānim Blūmam, par Menueta repertuāra pamatu kļuva komponista Imanta Kalniņa dziesmas.

Pasākumā piedalīsies Menueta mūziķi Inese Pabērza, Baiba Jagere, Adrians Kukuvass, Juris Sējāns, Raimonds Bartaševičs, Juris Kulakovs, kā arī bijusī Latvijas Televīzijas Mūzikas raidījumu redakcijas redaktore Inese Žune un muzikologs Guntars Pupa. Pasākuma dalībnieki dalīsies atmiņās par Jāni Blūmu, stāstīs par Menueta repertuāra un koncertu politiku, Imantdienām un grupas koncertiem ārpus Latvijas robežām. Ekspresizstādē būs skatāmi muzejam dāvinātie Jāņa Blūma arhīva materiāli – fotoattēli, rokraksti, oboja.

Sarunas papildinās fotoattēli un RMM, Latvijas televīzijas muzeja un personīgajiem arhīviem, kā arī vēsturiski videokadri.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Foto: Jānis Blūms grupas „Menuets” koncertā. Foto: (c) Dainis Bušmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV