Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pēteris Krilovs Nacionālajā teātrī iestudē „Pēterburgas meistaru”

Easyget.lv, 17.05.2013. 14:37

30. maijā Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Džona Maksvela Kutzē romāna „Pēterburgas meistars” dramatizējums Pētera Krilova režijā
Pēteris Krilovs Nacionālajā teātrī iestudē „Pēterburgas meistaru”

Latvijas Nacionālā teātra OKartes Jaunajā zālē top izrāde „Rudens Pēterburgā”, kas ir Nobela prēmijas laureāta Džona Maksvela Kutzē slavenā romāna „Pēterburgas meistars” („The Master of Petersburg”) dramatizējums. Izrādes režisors un dramatizējuma autors - Pēteris Krilovs.

Nobela prēmijas laureāts literatūrā Džons Maksvels Kutzē piedāvā romānu par laikmetu, ko nekad nav piedzīvojis, un personību, kuru nav saticis - izcilo krievu prozaiķi Fjodoru Dostojevski. Spožu literātu, kaismīgu spēlmani, brīvu uzskatu cilvēku, kas fascinējis daudzas paaudzes pēc sevis. Savukārt režisora un aktiermeistarības pedagoga Pētera Krilova biogrāfijā Dostojevskis spēlē īpašu lomu, jo visi viņa vadītie aktieru kursi beiguši ar kādu no Dostojevska romāniem kā diplomdarbu.

Pēteris Krilovs par topošo izrādi: „Man pašam vienmēr ir bijusi liela interese un kārdinājums savās izrādēs un filmās runāt par mākslinieka misiju un atbildību. Par ļoti konkrēto mākslas tēlu materializēšanos apkārt māksliniekam viņa personīgajā dzīvē un arī otrādi – no dzīves literatūrā, kas vienmēr uzliek mākslai ētikas mērauklu, par kuru Dostojevskis runāja līdz nāves stundai. Tāpēc dažas epizodes ir tik ambivalentas, tajās Dostojevskis konfrontējas ar Ņečajevu, aiz viņa attiecībām ar meitenīti Matrjonu un viņas māti Annu patiesībā stāv Velnu, Karamazovu, Nozieguma un soda u.c. personāži.”

Lomās: Ivars Puga, Artuss Kaimiņš, Daiga Kažociņa, Uldis Anže, Madara Botmane, Ģirts Liuziniks, Jānis Vimba, Jānis Āmanis, Ance Strazda un Marija Linarte.

Pirmizrāde notiks 30.maijā.

Foto: Pēteris Krivols. Foto no Nacionālā teātra arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV