Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Raidījumā „Remarka” - Dmitrijs Petrenko par pasakām un uztveri

Easyget.lv, 20.05.2013. 09:51

Otrdien, 21. maijā, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Šoreiz raidījumā režisors Dmitrijs Petrenko dalīsies pārdomās par šosezon iestudēto izrādi „Sen jau tā vajadzēja, Zaķi”, kas tapusi izrāžu ciklā „Uztveres mērījumi”, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Izrāde „Sen jau tā vajadzēja, Zaķi” ir tapusi pēc Sergeja Kozlova pasaku krājuma „Ezītis miglā un citas pasakas”. Izrādi veidojis režisors Dmitrijs Petrenko kopā ar aktieriem Antu Aizupi un Mārtiņu Upenieku, turklāt katrā izrādē piedalās arī kāds pieaicinātais aktieris, kas skatītājiem iepriekš nav pieteikts. Tādējādi izrāde ietilpst „Dirty Deal Teatro” izrāžu ciklā „Uztveres mērījumi”, paplašinot ierasto komunikāciju ar skatītāju, meklējot aizvien jaunas formas sarunai teātrī ar tā apmeklētājiem. Izrāde „Sen jau tā vajadzēja, Zaķi” būs skatāma „Dirty Deal Teatro” 24. un 25. maijā plkst. 19.00.

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas maija otrajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 4. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka” Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka” aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV