Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grupa Pērkons atklāj unikālu izstādi

Easyget.lv, 20.05.2013. 14:36

Atmodas laika nozīmīgākā un skandalozākā Latvijas rokgrupa Pērkons piektdien, 17. maijā tirdzniecības centrā Spice ar leģendārām 1980. gadu dziesmām ieskandināja Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas programmas Sapumpurots zars vasaras brīvdabas koncertus. Pasākuma laikā atklāta unikāla foto un piemiņas lietu izstāde, kas būs apskatāma līdz 17. jūnijam.
Grupa Pērkons atklāj unikālu izstādi

Galerijas:

Viens no galvenajiem izstādes objektiem ir Latvijā izgatavotais sintezators. Unikālais mūzikas instruments ir liecība fundamentālai mūziķu problēmai 70.- 80. gados – ierobežota piekļuve mūzikas aparatūrai un instrumentiem. Tādēļ sintezatorus Latvijā sāka būvēt pašu speciālisti. Šis J.Kulakova sintezators ir Imanta Kalniņa ilggadējā skaņu režisora Viļņa Kazaka būvēts, tas tapis 70. gadu beigās, tāpēc arī radusies leģenda par to, ka J.Kulakovam pieder pirmais Latvijā būvētais sintezators. Izstādē apskatāmas arī fotogrāfijas no grupas agrīnajiem gadiem, Ievas Akurateres skatuves tērpi, grupas Pērkons 1989.gada pirmās Amerikas tūres krekls un citas interesantas relikvijas.

Grupai Pērkons 2013. gads paiet jubilejas zīmē. Līdz ar Juri Kulakovu un Ievu Akurateri šogad 55 gadu jubileju svin arī ģitārists Leons Sējāns. Savukārt Juris Sējāns atzīmē 45. gadu skatuves jubileju, bet Ikars Runģis 25. gadus kopā ar Pērkonu. Kā jau jubilejā klājas, gaviļniekus sveica konditorejas uzņēmums Staburadze, dāvinot grupai un pasākuma apmeklētājiem torti ar gulbi.

Līdz ar pasākumu Spicē Pērkons dodas septiņu brīvdabas koncertu turnejā - 24. maijā plkst. 19.00 - Saldus Kalnsētas parka estrādē, 9. jūlijā plkst. 21.00 – Dzintaru koncertzālē, 13. jūnijā plkst. 19.00 – Bauskas pilskalna estrādē, 11. jūlijā plkst. 19.00 - Durbes estrādē, Tukumā, 26. jūlijā plkst. 19.00 – Jelgavas Uzvaras parka estrādē un 2. augustā plkst. 19.00 Liepājā, koncertdārzā Pūt vējiņi, kulminācija pirotehnikas efektu pavadībā – 22. augustā– Ogrē, Ogres salā. Sapumporots zars koncertturnejā grupa Pērkons dodas šādā sastāvā: Juris Kulakovs (taustiņi), Juris Sējāns (bass, vokāls), Leons Sējāns (solo ģitāra), Ieva Akuratere (vokāls), Raimonds Bartaševičs (vokāls) un Ikars Ruņģis (sitamie instrumenti). Biļetes uz visiem grupas Pērkons koncertiem Sapumpurots zars nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: Grupa Pērkons izstādes atklāšanā. Foto (c) Ilmārs Znotiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV