Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī

Easyget.lv, 21.05.2013. 11:07

22. maijā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra nākamās sezonas izrādēm septembrī, kad paredzētas četras pirmizrādes

Dailes teātrī nākamajā sezonā pirmizrādes piedzīvos „Šeipings” Lielajā zālē, „Slazdā” Mazajā zālē, „Biedre Zariņa” Kamerzālē un „Kauli”, kas tiks spēlēta Pagraba telpās. 2013./2014. gada sezona sāksies jau 1. un 2.septembrī ar izrādi „Vārnu ielas republika” un pasākumu „Nosvini skolas sākumu Dailes teātra republikā!”, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Jauniestudējuma „Šeipings” pirmizrāde paredzēta 20.septembrī Lielajā zālē, to iestudēs Dž.Dž.Džilindžers. Amerikāņu dramaturgs, teātra un kino režisors Nils Labuts ir radījis savu mūsdienu versiju par to, kā Ieva pavedina Ādamu. Taču dažas lietas gadu tūkstošos nav mainījušās, un Paradīzes dārzā ir paslēpusies čūska... Ādams satiek Ievu, un viņa dzīve mainās pavisam negaidītā veidā. Neveiklais neveiksminieks un pašpārliecinātā, pievilcīgā mākslas studente ir savādi nesaderīgs pāris. Mazā universitātes pilsētiņā neatšķetināmā kamolā emocionāli un romantiski savijas kopā četru jaunu cilvēku dzīves. Lomas atveidos Elīna Dzelme vai Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Artūrs Dīcis, Dārta Daneviča vai Ieva Segliņa un Gints Andžāns.

Mazajā zālē īru dramaturga Konora Makfērsona skumja humora caurstrāvoto drāmu „Slazdā” iestudēs Jans Villems van den Boss, kurš Dailes teātra skatītājiem ir labi pazīstams kā skatītāju iemīļoto un mākslinieciski veiksmīgo izrāžu „Spilvencilvēks”, „Amadejs” un vērienīgās drāmas „Vējiem līdzi” režisors. Jauniestudējuma pirmizrāde plānota 17.septembrī, lomās iejutīsies Artūrs Skrastiņš, Juris Žagars, Egons Dombrovskis vai Ivars Auziņš, Pēteris Gaudiņš un Inese Kučinska vai Vita Vārpiņa. Kādā Īrijas ciemata krodziņā nejaušība vai likumsakarība saved kopā četrus vīriešus un kādu jaunu sievieti, kas ir atbraukusi no pilsētas. Vakara gaitā viņi cits citam stāsta ticamus un ne tik ticamus stāstus, kuros atklājas katra personāža pagātnes iedomātie vai reālie rēgi. Izrāde taps sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību „Daile”.

Ar izrādi - vingrinājumiem utopijā 1 daļā „Biedre Zariņa” (lugas autore - Rasa Bugavičute) Dailes teātrī debitēs režisors Dmitrijs Petrenko. Pirmizrāde paredzēta 19.septembrī Kamerzālē. Kādā Rīgas dzīvoklī dzīvo vecmāmiņa, kura ir kaislīga komuniste, kurai ir Alcheimera slimība un kura tādēļ ik pa laikam atgriežas pagātnē. Savukārt viņas mazdēls savulaik ir cīnījies par Atmodas ideāliem, bet ļoti grib iegūt savā īpašumā vecmāmiņas dzīvokli, tādēļ viņam nākas visādi izpatikt vecajai kundzei un pat imitēt dzīvi, kāda tā reiz bijusi 80-ajos gados. Taču notiek kas neparedzēts – jo tuvāk viņš iepazīst savu vecmāmiņu un padomju laika gaišos ideālus, jo grūtāk viņam ir spēlēt šo teātri. Izrādē spēlēs Mārtiņš Počs, Inita Dzelme, Olga Dreģe un Lidija Pupure.

Pītera Stroena melnās komēdijas „Kauli” pirmizrāde, kas taps radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros, notiks 22.septembrī Dailes teātra pagraba telpās, to iestudēs Gundars Silakaktiņš. Kādā Londonas priekšpilsētas nolaistā porno ķinītī saimnieko pusbrāļi Benijs un Rubens. Brīvajos brīžos viņi ļaujas savai kaislībai – privātiem film noir un Hamfrija Bogarta gangsterfilmu seansiem. Turklāt viņi ir pamatīgi parādā vietējam reketam. Kādu nakti ķinītī ieklīst kāds iereibis tips, kurš varētu būt Anglijas visnežēlīgākais bandīts. Un sākas histēriski piedzīvojumi, kas visai lielā mērā atgādina abu pusbrāļu tik ļoti iecienīto filmu notikumus. Lomas atveidos Lauris Subatnieks, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš un Pēteris Liepiņš.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV