Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Positivus festivāla kinoteātrī demonstrēs jaunākās latviešu pilnmetrāžas filmas

Easyget.lv, 21.05.2013. 11:44

Šogad kinoteātra apmeklētājiem tiks piedāvāta eklektiska, daudzpusīga un iedvesmojoša kino programma
Positivus festivāla kinoteātrī demonstrēs jaunākās latviešu pilnmetrāžas filmas

Positivus festivāla laikā no 19. līdz 21. jūlijam kinoteātrī varēs noskatīties spilgtākos Latvijas kino jaunumus – godalgoto Jāņa Norda filmu „Mammu, es tevi mīlu!“, patriotisko Aigara Graubes un Andreja Ēķa filmu „Sapņu komanda 1935“, psihedēlisko Ivara Tontegodes filmu „Sēņotāji“, intriģējošo Lailas Pakalniņas filmu „Picas“ un citas filmas, informē festivāla pārstāvji.

Par kinoteātra draugiem ir kļuvuši Ādažu Čipsi, kas piešķirs garšu gan kino filmu baudīšanai, gan atpūtai, iekārtojot ērtu sēdēšanu kinoteātri un ārpus tās.

Positivus festivāls šogad turpina sadarbību ar vairākiem starptautiskiem īsfilmu festivāliem, tādiem kā „2Annas“, „Baltic Shorts“, „Future Shorts“, kā arī nacionālo filmu festivālu „Lielais Kristaps“. Kino programmā tiks iekļauti arī pārsteiguma seansi, par kuriem skatītāji varēs uzzināt tikai esot festivālā.

Latvijas kino cienītājiem Positivus festivāls sadarbībā ar nacionālo filmu festivālu „Lielais Kristaps“ un Latvijas Kinematogrāfistu Savienības filmu izplatīšanas projektu „Kino visiem un visur Latvijā“ piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi, kas atspoguļos pašas aktuālākās latviešu kino tendences ar izvēli starp potenciālajām nākamā 2014. gada festivāla „Lielais Kristaps“ filmām. Ādažu Čipsu kinoteatrī varēs noskatīties Aigara Graubes un Andreja Ēķa „Sapņu komanda 1935“, Jāņa Norda filmu „Mammu, es tevi mīlu!“, Ivara Tontegodes filmu „Sēņotāji“, Lailas Pakalniņas filmu „Picas“, Agitas Cānes-Ķīles dokumentālās filmas „Ceplis. Filmas arhealoģija“ un „Vella Kalpi. Filmas arhealoģija”, kā arī jauno kinematogrāfistu darbu programmu.

Starptautiskais īsfilmu festivāls „2Annas“ piedāvās starptautisku kino darbu izlasi, kas veidota ar mērķi izklaidēt un pabarot ikvienu pēc īsfilmu mākslas izsalkušu prātu, kā arī Baltijas video mākslas izlasi.

Future Shorts īsfilmu festivāls ir pārņēmis un iedvesmojis visu pasauli, ieskaitot Latviju. Īsfilmu programma reflektē ar jaunāko no vistālākajiem un tuvākajiem kino pasaules nostūriem, līdz ar to Future Shorts stāsti ir neaizmirstami.

Lielākais mūzikas festivāls Baltijā – Positivus festivāls šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Jau ziņots, ka uz Tele2 skatuves uzstāsies The xx, Sigur Rós,Two Door Cinema Club, Imagine Dragons, Crystal Castles, Tom Odell, Michael Kiwanuka, Jauns Mēness, Willy Moon, The Joy Formidable, Elektro Guzzi un Iiris.

Uz Nordea skatuves uzstāsies Zodiaks, !!! (“chk chk chk”), Palma Violets, Charli XCX, Efterklang, John Grant, Team Ghost, Suuns, No Ceremony, Darwin Deez un Twenty One Pilots.

Uz I Love You skatuves uzstāsies Without Letters, Zebra Island, Momend, Anete, Franco Franco, Carnival Youth, Alise Joste, Bērnības Milicija, Deeper Upper, Markas Palubenka, Odd Hugo, Parára, Stūrī Zēvele, Them Lemons, Tribes of the City, Laika Suns, Sibyl Vane.

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs, internetā un Nordea bankomātos visā Latvijā. Trīs dienu biļešu cena Ls 37, ar telts vietu - 41 Ls.

Foto: Kadrs no filnas "Sēņotāji". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV