Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Krājuma izstāde „Pārejas laiks” Porcelāna muzejā

Easyget.lv, 21.05.2013. 13:28

No 22. maija līdz 4. jūnijam Rīgas Porcelāna muzejā skatāma krājuma izstāde „Pārejas laiks”, informē muzeja pārstāve Ieva Nagliņa.

Ikdienā lietojami priekšmeti pat labāk nekā unikāli mākslas darbi paver daudz dažādu iespēju izzināt sabiedrības vēsturi, tās tikumus un vērtības. Rīgas Porcelāna muzeja kolekcija, kuras priekšmetos mākslinieciskās vērtības ir apvienojušās ar lietojamību, ir iemīļots apskates objekts; pēdējā laikā pie muzeja speciālistiem aizvien biežāk vēršas cilvēki, kuru īpašumā ir šķietami nezināmas un īpatnējas servīzes, piemēram, „Jūrmala” (skat.attēlā) ar lūgumu konsultēt un pastāstīt par tās izcelsmi, autoriem, radīšanas laiku. Lielākoties šīs „nezināmās” servīzes nāk no laika, kas Rīgas un Latvijas porcelāna ražošanas vēsturē ir bijis vishaotiskākais: agrīnais padomju periods, jeb 1940. – 1960. gadi, kad „kara seku likvidācija” mijās ar jaunu, sociālistiskajai ideoloģijai atbilstošu formu meklējumu kā mākslā, tā arī ražošanā.

Rīgas Porcelāna muzeja pastāvīgajā ekspozīcija šis radošiem, paradoksāliem un ne vienmēr veiksmīgiem eksperimentiem bagātais periods nav pārstāvēts, tāpēc muzeja galerijas telpa uz divām nedēļām tiks pārvērsta par pastāvīgās ekspozīcijas paplašinājumu, rādot plašākai publikai muzeja krājuma dzīlēs esošās bagātības un piedāvājot iepazīties ar padomju porcelāna ražošanas pirmsākumiem Latvijā.

Izstāde „Pārejas laiks” Rīgas Porcelāna muzejā apskatāma līdz 4. jūnijam.

Muzeja darba laiks: O - Sv 11.00-18.00, P - brīvdiena.

Ieejas biļetes: pieaugušajiem - 1 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 0,50 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV