Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

“100g kultūras” raidīs LTV7 kanālā

Easyget.lv, 22.05.2013. 12:25 | komentāri (1)

LTV raidījums “100g kultūras” tiks rādīts LTV7 kanālā, saglabājot raidlaiku pulksten 20.00
“100g kultūras” raidīs LTV7 kanālā

Latvijas Televīzijas (LTV) valde ir saņēmusi kultūras organizāciju vēstules, kurās aicināts saglabāt raidījumu “100g kultūras” skatītākajā ētera joslā jeb “prime-time”. Ņemot vērā šos skatītāju lūgumus, LTV valde ir pieņēmusi lēmumu saglabāt raidījumu “100g kultūras” skatītākajā ētera joslā un nodrošināt tam raidlaiku LTV7 kanālā darbadienās pulksten 20.00, informē Latvijas Televīzijas pašreklāmas redaktore Laura Brokāne. Tāpat raidījumam tiks nodrošināts atkārtojums pulksten 23.15 LTV1 kanālā. Izmaiņas stāsies spēkā no 3.jūnija.

Vienlaikus LTV valde vērš uzmanību, ka ir lūgusi raidījuma “100g kultūras” komandu izstrādāt idejas jaunam kultūras radījumam, kas piesaistītu plašāku skatītāju loku un būtu ilgtermiņā atbilstošs "prime-time" jeb skatītākā ētera laika joslai. LTV valde norāda, ka ir gatava palielināt investīcijas kultūras raidījumu saturā, lai tie sasniegtu lielāku auditoriju un spētu aizraut un ieinteresēt skatītāju, atstājot spilgtu iespaidu uz kultūras procesiem Latvijā.

Jāpiebilst, ka rudens sezonā LTV piedāvās vismaz divus jau apstiprinātus jaunus kultūras raidījumus – pēc BBC parauga veidotu literatūrai veltītu diskusiju raidījumu, kā arī Rīgai kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētai veltītu raidījumu.

LTV valde turpinās dialogu ar kultūras organizācijām par kultūras raidījumu attīstību sabiedriskajā televīzijā. Tieši nacionālā kultūra līdzās informatīvi analītiskām pārraidēm ir viena no sabiedriskās televīzijas satura prioritātēm. LTV stratēģiskais uzdevums ir gan dziesmu un deju svētku iemūžināšana, gan teātra izrādes latviešu valodā, gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.

Foto: Kristīne Želve. Foto no Ventspils bibliotēkas arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV