Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pēc 57 gadiem Daugavpils teātrī atkal skanēs opera

Easyget.lv, 24.05.2013. 13:57

31. maijā Daugavpils teātrī pirmizrādi iedzīvos V.A.Mocarta opera „Teātra direktors”
Pēc 57 gadiem Daugavpils teātrī atkal skanēs opera

Iestudējuma režisors un teātra direktors Oļegs Šapošņikovs V.A.Mocarta operas pirmizrādi izceļ kā vēsturisku notikumu, jo pēc vairākiem gadu desmitiem, kad Daugavpils teātris bija muzikāli dramatiskais, pilsētas un Latgales iedzīvotājiem atkal būs iespēja vērot un klausīties kādu no pasaules atzītāko komponistu skaņdarbiem.

Kā uzvedumam veltītā preses konferencē minēja Šapošņikovs, tad neskatoties uz grūtībām, norit aktīvs darbs pie operas tapšanas un gala rezultāts neliks vilties, jo pateicoties sponsoru atbalstam, ir iegādāti gan apavi no Holivudas, gan ieguldīti lieli līdzekļi scenogrāfijas tapšanā, kā arī ir pieaicināti divi solistu sastāvi – Rīgas un Daugavpils, kas kvalitātes ziņā ir līdzvērtīgi, bet vajadzības gadījumā spētu aizvietot viens otru. Pirmizrādē 31. maijā uzstāsies Julianna Bavarska, Diāna Silova un Aleksandrs Šabanovs, savukārt 6. jūnijā – Jeļena Borele, Jevgēnijs Salna un Olga Vrešča.

Kā atzina LNO soliste Julianna Bavarska, viņa esot bijusi patīkami pārsteigta, ka Daugavpilī ir tik spēcīgi vokāli, kas spētu izdziedāt tik ļoti sarežģītās Mocarta partitūras, īpaši izceļot 20 gadīgo Olgu Vrešču. Papildinot operas solisti, tika minēts, ka vietējiem māksliniekiem, gan solistiem, gan kamerorķestrim, ir jādod iespēja sevi apliecināt un, ka dalība operā ir lieliska iespēja pierādīt savu varēšanu, jo ne katra pilsēta spēj lepoties ar to, ka viņiem ir gan kamerorķestris, gan tik jauni un talantīgi solisti.

„Teātra direktors” nebūs opera tās klasiskajā formā, bet gan operas un vieglas komēdijas sajaukums, ko raksturo operas žanrs singspiel, kas radies 17. gadsimtā. Šāda žanra forma paredz konfliktu risināšanu ar humoru, starp dialogiem iestarpinot ārijas, ko izdzied solisti, tādējādi skatītājiem piedāvājot viegli uztverošu un saistošu priekšnesumu.

Režija Oļegs Šapošņikovs, Scenogrāfija un kostīmi – Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, Horeogrāfija – Irina Saveļjeva, Gaismas – Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Aleksandrs Komarovs, Viktors Jancevičs, Vladimirs Dupaks, Egils Viļumovs, Irina Kešiševa, Žanna Lubgāne. Teātra modernā baleta trupa: Miroslavs Blakunovs, Māris Boka, Konstantīns Zaics, Arturs Jackevičs, Jeļizaveta Petrova, Svetlana Morozova, Anna Gimbute, Anna Sultanova.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV