Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dailes teātrī top joku luga „Preilenīte”

Easyget.lv, 24.05.2013. 14:41

4.jūnijā Dailes teātra Mazajā zālē notiks Jukuma Paleviča joku lugas „Preilenīte” pirmizrāde.
Dailes teātrī top joku luga „Preilenīte”

Režisora un kādreizējā kursa vadītāja Kārļa Auškāpa veidotajā izrādē satiksies Dailes teātra 8.studijas kursabiedri, kuri Latvijas Kultūras akadēmiju beidza pirms 10 gadiem, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Dailes teātra 8.studiju līdzās kursa vadītājam Kārlim Auškāpam skoloja pedagogi Mihails Gruzdovs, Lidija Pupure, Juris Strenga, Indra Burkovska un citi. Dailes teātrī viņi ienāca jau studiju laikā Raimonda Paula un Guntara Rača mūziklā „Leģenda par Zaļo Jumpravu”. Sekoja diplomdarbu izrādes „Ar savu sirdi delnā” ar Aleksandra Čaka dzeju, Tenesija Viljamsa „Orfejs nokāpj pazemē” un Antona Čehova „Mežainis”.

Jukuma Paleviča luga „Preilenīte” ir sens un jocīgs stāsts par cilvēku vājībām un tikumiem - nesmukā, slinkā meita pret smuko, čaklo pameitu, neīstais un īstais precinieks. Komēdijas tapšanas laiks varētu būt 19.gadsimta 90.gadi, bet pirmo reizi luga iestudēta Jaunajā Latviešu teātrī 1903.gadā. Dailes teātrī „Preilenīti” iestudējis Eduards Smiļģis 1926.gadā.

Jauniestudējumā spēlēs kādreizējie Dailes teātra 8.studijas audzēkņi: Lauris Subatnieks (Vāvere, krodzinieks), Gints Grāvelis (Trīne, viņa sieva), Sarmīte Rubule (Karlīne, abu meita), Aija Dzērve (Ance, Vāveres audžumeita), Lauris Dzelzītis (Kalna Dārta, preciniece), Intars Rešetins (Silapuķe, jauns saimnieks), Aldis Siliņš (Vēzis, blandonis), kā arī aktieris Āris Rozentāls (Tauriņš, policists / Jorens, puisis krogā). Telpas iekārtojuma autors ir Ansis Gornavs, kostīmu konsultante – Ivonna Straume, par muzikālo noformējumu gādā Juris Vaivods, bet kustību konsultants ir Alberts Kivlenieks.

Foto: Izrāde „Preilenīte”. Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV