Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Etīžu teātris Nerten viesosies Valmierā

Easyget.lv, 27.05.2013. 12:26

Valmieras mākslas Galerijā Laipa 31.maijā plkst.20:00 trīs puiši, kas apvienojušies ar nosaukumu Etīžu teātris Nerten, iepazīstinās ar nedaudz citādāku teātra formu - etīžu teātri.
Etīžu teātris Nerten viesosies Valmierā

Etīžu teātris Nerten ir dibibāts 2004. gadā Rīgā. No nefromālas apvienības, kura sākotnēji uzstājās alteratīvās kultūras pasākumos un mūzikas festivālos, teātris kļuvis par atpazīstamu radošu zīmolu gan Rīgā, gan arī ārpus tās. Teātrī kā režisori, dramaturgi un aktieri darbojas Svens Kuzmins, Normunds Zālamans un Toms Treibergs. Neizmantojot dekorācijas un rekvizītus, trijotne attēlo galvenokārt Mazā Cilvēka sadursmi ar ārpasauli, pārmaiņus ievietojot to te komēdijas, te traģēdijas un absurda rāmī. Nerten izrādes sastāv no iestudētām miniatūrām, kuras var dēvēt par etīdēm. Līdz ar to iezīmējas galvenā atšķirība no improvizācijas teātriem, kuri notiekošo uz skatuves ģenerē spontāni uz vietas. Tāpat izrādē netiek iesaistīti skatītāji, viņu uzdevums, kā cer teātra veidotāji, ir saturīgi pavadīt laiku pacilātā atmosfērā.

Teātra veidotāji uzskata, ka nav komedianti, vienlaikus respektējot šī apzīmējuma statusu. Izrādei jāaicina skatītāja uzmanībai iesaistīties dažādās omās, te cenšoties sagādāt pārdomu un skumju momentu, te – aizraut ar asprātību un civilizētās robežās ietvertu neprātu.

Tūres ietvaros Nerten jau pabijis Limbažos un Cēsīs, savukārt jau nākamajā dienā tūri plānots noslēgt Rīgā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā.

Biļetes iepriekšpārdošanā 2,00 Ls, pasākuma dienā 2,50Ls. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdosanā - Galerijā Laipa, Stacijas iela 37, Valmiera (Darba laiks: POTCP 11:00 - 18:00 S 11:00 - 15:00).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV