Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Skatītāju iecienītāko Eiropas filmu "Ardievu, nevainība!" sāk izrādīt Latvijā

Easyget.lv, 28.05.2013. 09:10

No šīs nedēļas kino cienītāji Latvijā varēs noskatīties pērn skatītāju iecienītāko filmu - beļģu traģikomēdiju „Ardievu, nevainība!”. Filma stāsta par trim draugiem invalīdiem, kuri dodas uz Spāniju zaudēt nevainību.
Skatītāju iecienītāko Eiropas filmu "Ardievu, nevainība!" sāk izrādīt Latvijā

Eiropas kinoakadēmijas balvas (EFA) nominācijā Skatītāju izvēle Beļģu filma izkonkurējusi citas 11 filmas, starp kurām arī The Artist, Headhunters, Untouchable, The Iron Lady, Shame. Nominētas tika filmas ar veiksmīgākajiem auditorijas rādītājiem kinoteātros filmas uzņemšanas valstī un ārpus tās. Pērn laikā no 1. līdz 31.oktobrim Eiropas filmu fani tika aicināti balsot caur dažādiem Eiropas drukātajiem un tiešsaistes plašsaziņas līdzekļiem un noteikt sev tīkamāko nominēto filmu*. Vēl pērn Amerikas vadošais izklaides žurnāls Variety slavēja režisoru Džefriju Enthovenu (Geoffrey Enthoven) kā vienu no desmit režisoriem, kas jāredz.

Filmas „Ardievu, nevainība!” (Hasta la vista! 2011) iedvesmas avots ir Floridā dzimušais Asta Filpots (Asta Philpot), kuram dzimšanas brīdī konstatēja smagu slimību un paredzēja īsu mūžu. Pretēji prognozēm viņš joprojām ir dzīvs, lieliski jūtas un priecājas par katru brīdi, kuru viņš pavada uz šīs zemes. 2007.gadā Asta kopā ar diviem draugiem devās ceļojumā, kas pilnībā mainīja viņa skatu uz dzīvi...

Iedvesmoti no šī stāsta, režisors Džefrijs Enthovens un scenārija autors Mariano Vahovs (Mariano Vanhoof) radīja filmu, kas guvusi plašu atzinību gan kompetentās kritiķu, gan īpaši kino mīļu vidū. Skatītāju balvas filmai pasniegtas vairākos starptautiskos festivālos - European Film Awards (2012), Karlovy Vary International Film Festival (2012), Alpe d'Huez International Comedy Film Festival (2012), savukārt Montréal World Film Festival (2011) tā triumfēja ar trīs balvām – Skatītāju balvu, amerikāņu piešķirto Grand Prix un FIPRESCI balvu.

Filmas anotācija: Trīs puiši savos divdesmit gados mīl vīnu un sievietes, bet viņi joprojām ir nevainīgi. Visi trīs dodas ceļojumā uz Spāniju, cerot gūt savu pirmo seksuālo pieredzi. Nekas viņus nevar apturēt, pat ne viņu trūkumi: Jozefs ir akls, Larss pārvietojas tikai ratiņkrēslā, un Filips ir pilnīgi paralizēts.

Lomās: Gilles De Schrijver, Robrecht Vanden Thoren, Tom Audenaert, Isabelle de Hertogh. Filma skatāma beļģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās, tās garums – 115 minūtes.

Filmas „Ardievu, nevainība!” pirmizrāde Latvijā notiks 29.maijā plkst. 18.30 kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē.

Šī gada sākumā Filmu studija Rija aizsāka ciklu „Iepazīsti Eiropas kino”, kura ietvaros izrādītas filmas: „Kurš tad, ja ne mēs?” (Wer wenn nicht wir), „Roberts Mičums ir miris” (Robert Mitchum Est Mort), „Sveiki! Kā jums klājas?” (Buna! Ce faci?), „Monitors” (Babycall), „Ja nu mēs visi dzīvotu kopā?” (Et si on vivait tous ensemble?).

* Avots - http://www.europeanfilmacademy.org/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV