Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pedvālē iestādīta Imanta Ziedoņa akmens sēkla

Easyget.lv, 28.05.2013. 17:21

25.maija pēcpusdienā Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs atklāja 21. radošo sezonu „Akmens. Zīme”. Galvenais sezonas atklāšanas notikums bija Ojāra Feldberga performance „Imanta Ziedoņa akmens sēklas stādīšana”.
Pedvālē iestādīta Imanta Ziedoņa akmens sēkla

Atklāšanas pasākums sākās ar fotogrāfa Gunāra Janaiša fotoizstādes „Akmens. Doma” atklāšanu. Emocionālās desmit fotogrāfijās ir iemūžināta Imanta Ziedoņa un Ojāra Feldberga tikšanās 18. februārī, kuras laikā Imants Ziedonis nodeva vēstījumu akmenim, kuru Ojārs Feldbergs bija iecerējis iestādīt Pedvālē.

27. februārī Imants Ziedonis aizgāja mūžībā, bet akmens sēkla ar tai uzticēto vēstījumu palika Pedvālē, gaidot pavasari un stādīšanas laiku.

Ar dzejas, kustību un mūzikas performaci sēkla tika iestādīta 12 tonnu smagā Latvijas laukakmenī. Performances iecere pieder Ojāram Feldergam, un šajā notikumā līdzdarbojās starpdisciplinārā mākslu studija „Idea Gnosis” Simonas Orinskas vadībā, aktieris Andris Bērziņš, mūziķi Raimonds Tiguls un Ilga Reizniece.

Tagad Abavas ielejā pie Sabiles, Pedvālē, Rambulītes krastā guļ „Ziedoņa akmens” – laukakmens ar Imanta Ziedoņa nodoto vēstījumu akmens sēklai. Neviens nezina, kāds ir šis vēstījums, bet katram Pedvāles viesim ir dota iespēja akmeni apmeklēt, ieklausīties un sajust tā nesto ziņu. Cilvēka doma gluži tāpat kā mežs, kā dārzs, puķe, tīrums ir dzīva un augtspējīga. Katru reizi, kad kādu domu atceramies un to īstenojam, notiek augšana un piepildīšanās. Apmeklējot „Ziedoņa akmeni” un ar savām domām palīdzot tam augt, varam kļūt par dzejnieka atstātā vēstījuma turpinātājiem. Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs atvērts katru dienu 10:00 – 18:00.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV