Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Čehijā izdota Kārļa Vērdiņa dzejas izlase

Easyget.lv, 29.05.2013. 11:30

Prāgas apgāds „Dauphin” izdevis Kārļa Vērdiņa dzejas izlasi „Já” („Es”) Pāvela Štolla atdzejojumā, informē Latvijas Literatūras centrs.
Čehijā izdota Kārļa Vērdiņa dzejas izlase

Izlasē iekļauti darbi no dzejoļu krājumiem „Ledlauži”, „Biezpiens ar krējumu”, „Es”, kā arī cikls „Mēs” un jauna, krājumos vēl nepublicēta dzejoļu kopa. Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Literatūras centra atbalstu.

Izlases atvēršanas svētki notika šā gada 20. maijā Prāgā, kafejnīcā „Portvá”, tajos skanēja dzeja autora un aktiera Martina Severina lasījumā, kā arī Jāņa Ozoliņa klavieru skaņdarbi.

Pāvels Štolls ir aktīvākais latviešu literatūras tulkotājs un popularizētājs Čehijā. Viņš piedalījies latviešu dzejas antoloģijas (2006) un Liānas Langas dzejas izlases (2008) atdzejošanā, pašlaik norit darbs pie Jura Kronberga grāmatas „Vilks Vienacis” atdzejojuma.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV