Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Teātra festivāla "NoMadI" tēma - integrācija

Easyget.lv, 30.05.2013. 10:39

Augusta otrās nedēļas izskaņā Valmierā norisināsies 3.Starptautiskais teātra festivāls jauniem cilvēkiem "NoMadI". Šogad festivāls norisinās starptautiskā un starppilsētu mērogā, un tā tēma ir integrācija.
Teātra festivāla "NoMadI" tēma - integrācija

3. Starptautiskā teātra festivāla "NoMadI" programma piedāvās dažādu mūsdienu skatuves mākslas formu - teātra, dejas, cirka - Latvijas nevalstisko profesionālo teātru un ārvalstu kompāniju izrādes, informē festivāla "NoMadI" producente Zane Estere Gruntmane. Festivāla programmā iekļautās izrādes pēta integrācijas jautājumu ne vien tā satura, bet arī formas ziņā, toties festivāla norises vietas - bibliotēka, pļava - atspoguļo skatuves mākslas un kultūras integrāciju publiskā vidē.

Festivālā būs skatāmas četras Latvijas nevalstisko profesionālo teātru izrādes: Dirty Deal Teatro izrāde - lekcija "Nacionālās attīstības plāns", režisores Ingas Tropas izrāde bērniem "Kā saule gadījās", Goda teātra traģikomēdija "Tikai nesaki nevienam", savukārt festivālā pirmizrādi piedzīvos radošās apvienības "Nomadi" objektu teātra izrāde ģimenēm "Ziemas māja".

Savukārt festivāla ārvalstu programma iepazīstinās ar interesantām, līdz šim neiepazītām mūsdienu skatuves mākslas formām:

  • Tims Etčels (Tim Etchells) un Ents Hemptons (Ant Hempton) auto-teātra izrāde "Klusais sējums" (The Quite Volume) /Lielbritānija/ - maģiska izrāde, kas skatītājus ieved grāmatu un bibliotēku pasaulē. Izrādes norises vieta Valmieras Integrētā bibliotēka.

  • Patriks Elmnerts (Patrik Elmnert) un Vess Peden (Wes Peden) izrāde "Between Someonesons" /Zviedrija/ASV/ apvieno laikmetīgā cirka un fiziskā teātra elementus, kur kā galvenais elements ir mijiedarbība - starp objektiem, telpu un cilvēkiem. Izrādes norises vieta Valmieras Drāmas teātris. 
  • Igaunijas viena no neparastākajām laikmetīgās dejas kompānijām United dancers of ZUGA kopā ar vismazākajiem skatītājiem izrādē "Zuga zuug zuh-zuh-zuh" dosies ceļojumā, kur deja satiekas ar rotaļām, kur caur kustībām, skaņu un mūziku mēs varam iepazīt dažādas ķermeņa daļas.

Par "NoMadI" festivāla galveno norises vietu arī šogad ir izvēlētas teltis Dīvaliņu pļavās. Festivāls norisinās Valmieras Pilsētas svētku ietvaros no 8. līdz 10. augustam.

Atgādinām, ka festivāla "NoMadI" pirmā daļa, starptautisks un interdisciplinārs seminārs "Mākslas loma sociāli nozīmīgos procesos" un radošā darbnīca "Dziesmas spēks", notika 22. un 23.aprīlī Rīgā radošās nedēļas Radi! ietvaros.

Festivāla programma pieejama: http://festivals.nomadi.lv/

Biļetes:

  • Festivāla abonements 18 LVL (7 izrādes + festivāla vakara pasākumi) 
  • Biļetes cena uz vienu izrādi Dīvaliņa pļavās 3 LVL 
  • Biļete uz izrādei "Klusais sējums" Valmieras integrētā bibliotēkā 3 LVL
  • Biļetes cena uz izrādi "Between Someonesons" Valmieras Drāmas teātrī 3 - 5 LVL 
  • Ieeja uz festivāla vakara pasākumiem 2 LVL

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Festivālu organizē radošā apvienība NOMADI, atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Valmieras pilsētas pašvaldība. Festivāla sadarbības partneri: Valmieras Kultūras centrs, Britu Padome Latvijā, Zviedrijas vēstniecība Rīgā, Valmieras Drāmas teātris, Valmieras integrētā bibliotēka, KAFĒRĪGA Valmiera, Valmiermuižas alus, aģentūra "LikeISaid".

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV