Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kannās godalgotā filma „Lūinā Deivisā pašā” būs skatāma Latvijā

Easyget.lv, 30.05.2013. 11:39 | komentāri (1)

Latvijas kinoteātros drīz tiks demonstrēta Kannu kinofestivālā godalgotā brāļu Koenu filma „Lūinā Deivisā pašā”
Kannās godalgotā filma „Lūinā Deivisā pašā” būs skatāma Latvijā

26. maijā noslēdzās 66. Kannu kinofestivāls, godalgotas gada nozīmīgākās filmas. „Zelta palmas zaru” saņēmis Abdellatīfs Kašīšs par filmu „Adeles dzīve”. Balva „Grand Prix” piešķirta slaveno brāļu Koenu filmai „Lūinā Deivisā pašā” („Inside Llewyn Davis”), kas drīz tiks piedāvāta Latvijas skatītājiem.

Ītana un Džoela Koenu filmu skatēs arvien atskan aplausi; šajā kinofestivālā viņi rādīja savu jauno darbu „Lūinā Deivisā pašā”. Lieliskā biogrāfijas ekranizācija ar vairāku slavenu aktieru un mūziķu līdzdalību sajūsmināja kritiķus, un filmai pareģo pat balvu „Oskars”.

Biogrāfiskajā filmā brāļi Koeni uzņēmuši Keriju Maliganu, kas spoži tēlojusi „Lielajā Getsbijā”. Kopā ar Keriju vienā no galvenajām lomām – Džastins Timberleiks. Brāļi Koeni nav atteikušies no sava pastāvīgā aktiera Džona Gudmena. Režisori piedāvā tieši to, kas skatītājiem vajadzīgs, – melanholisku komēdiju, kurā jaušama gan bezrūpība, gan alkas pēc radošas pašizteikšanās.

Tas ir stāsts par 20. gadsimta 60. gadu leģendāro dziesmu autoru un izpildītāju Deivu van Ronku, kas dzīvoja un strādāja Ņujorkā. Režisori vēlējušies veltīt filmu viņa piemiņai, tomēr nav nosaukuši to viņa vārdā. Viņi radījuši vispārinātu tā laika mūziķa tēlu, izmantojot van Ronka biogrāfijas faktus. Filmā attēlotas tā laika mūziķu dzīves grūtības, kas slēpās aiz šķietamās labklājības. Viena cilvēka mūžs režisoru skatījumā ataino visu tā laikmeta radošo personību dzīvi. Iespaidu jo spilgtu dara dziesmas Džatina Timberleika un Kerijas Maliganas izpildījumā.

Biogrāfiskā komēdija „Lūinā Deivisā pašā” jau drīz tiks demonstrēta Latvijas kinoteātros.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV