Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izdots palīgs saskarsmē ar bērniem un pusaudžiem

Easyget.lv, 30.05.2013. 14:19

Apgāds Zvaigzne ABC izdod otro saskarsmei ar bērniem un pusaudžiem veltīto grāmatu - „Es klausītu savus vecākus, ja viņi aizvērtos”.
Izdots palīgs saskarsmē ar bērniem un pusaudžiem

Martā Apgādā Zvaigzne ABC iznāca Rona Klārka "Nost ar garlaicīgām mācību stundām!", bet maijā ceļu pie lasītājiem uzsāk praktiskā psihologa, autora un lektora Entonija Volfa, Ph.D (Anthony Wolf) grāmata "Es klausītu savus vecākus, ja viņi aizvērtos" (I'd listen to my parents if they'd just shut up), kas būs neatsverams palīgs ikvienam, kas daudz laika pavada kopā ar pusaudžiem.

Entonijs Volfs grāmatā atklāj kādu ļoti būtisku aspektu - šodienas bērnus, kas vairs nebaidās no vecākiem, nevar audzināt ar metodēm, kuras derēja tolaik, kad paklausību panāca ar draudiem un sodīšanu, - un līdz ar to arī atbild uz jautājumu, kā citādāk audzināt, būt atbildīgiem un priecāties par dzīvi kopā ar pusaudžiem.

Grāmata „Es klausītu savus vecākus, ja viņi aizvērtos” palīdz izprast, kādi ir pusaudži mainīgajā interneta, elektronisko ierīču un sociālo tīklu pasaulē 21. gadsimtā, kas patiesībā slēpjas aiz pusaudžu uzvedības, kā rīkoties, lai saruna ar pusaudzi būtu veiksmīga: ko viņam jautāt, ko atbildēt un ko nekādā gadījumā neteikt. Iespējamās konfliktsituācijas autors ilustrē ar atraktīviem dialogiem un piemēriem no reālās dzīves.

Entonijs Volfs nenoliedz, ka pusaudža "padarīšana par cilvēku" ir grūts un nogurdinošs darbs, tomēr rosina izvēlēties citādu skatījumu: dzīve ar pusaudzi un viņa audzināšana var būt patīkams un neaizmirstams piedzīvojums!

Praktiskā psiholoģe Iveta Aunīte par grāmatu saka: "Entonijs Volfs viegli, iedvesmojoši un atbalstoši apraksta situācijas, kuras ir zināmas lielākajai daļai pusaudžu vecāku. Veiksmīgi izmantotie piemēri no reālās dzīves ļauj pieaugušajiem uztvert savu bērnu pārmaiņas bez panikas un nejusties vientuļiem dažkārt grūtajos saskarsmes brīžos. Būtiski, ka autors dod saprotamus un izpildāmus ieteikumus, kā rīkoties, kad nākas “izcīnīt” tik sarežģīto “cīņu par varu”, noturēt robežas, aktīvi klausīties, īstajā brīdī pārtraukt strīdu un sadarboties ar pusaudzi.

Grāmatā uzsvērtas galvenās pusaudžu vecumposma īpatnības (vēlme būt pieaugušiem, seksualitātes attīstība, pārlieku norūpēšanās ar savu izskatu), kas ļauj izprast bērnu un izskaidro viņa uzvedību."

Līga Broka, individuālpsiholoģijas konsultante, praktiskā psiholoģe:
"Ļoti laba grāmata – iedrošinājums un mierinājums visiem vecākiem, kuri zaudējuši drosmi un cerību neauglīgos strīdos ar savu bērnu; vecākiem, kuri baiļojas, vai viņi ir pietiekami labi vecāki, ja reiz viņu bērns uzvedas briesmīgi un nav savaldāms.
Amerikāņu psihologs Entonijs Volfs aicina vecākus nekritizēt sevi, bet gan izzināt pusaudžiem raksturīgos “īslaicīgos rakstura bojājumus” un rīkoties saprātīgi.
Es ieteiktu šo grāmatu izlasīt ne tikai vecākiem un pedagogiem, kuri audzina pusaudžus, bet arī pašiem pusaudžiem – lai labāk iepazītu sevi un pēc iespējas sekmīgāk pārdzīvotu trauksmaino “pārmaiņu laiku”."

Entonijs Volfs ir praktizējošs klīnskais bērnu un pusaudžu psihologs ar 30 gadu pieredzi, kā arī autors gudrām, humora un praktisku padomu pilnām grāmatām par pusaudžu audzināšanu, kas nu jau kļuvušas par fenomenāliem bestselleriem - "Get Out Of My Life, But First Can You Drive Me and Cheryl to the Mall?" un „Es klausītu savus vecākus, ja viņi aizvērtos” autors.

Vairāk par autoru: http://www.anthonywolf.com/index.php

Saruna ar autoru par tīņiem un viņu uzvedību:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV