Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izdod grāmatu par jauno pāvestu Francisku

Easyget.lv, 30.05.2013. 15:36

Apgādā „Kontinets” nākusi klajā Mario Eskovara grāmata „Francisks. Lūgšanu spēks” – stāsts par jauno pāvestu, kura pirmais solis ir vienkāršs aicinājums: „Lūdziet par mani.”
Izdod grāmatu par jauno pāvestu Francisku

Pāvesta Benedikta XVI atkāpšanās pārsteidza pasauli. Kopš pēdējās reizes, kad kāds pāvests atstājis savu posteni, ir pagājis vairāk nekā sešsimt gadu.

Horhe Mario Bergoljo, kurš tagad ir pāvests Francisks, allaž veltījis sevi lūgšanām un aktīvi rīkojies. Viņš ir pieticīgs cilvēks, kas par citiem vienmēr rūpējies vairāk nekā par sevi. Patiesībā tieši Bergoljo pieticība sekmēja Benedikta XVI stāšanos amatā.

Pāvests Francisks sācis vadīt katolisko baznīcu krīzes brīdī – tā ir baznīca, kas zaudējusi Jāņa Pāvila II pievilcību mediju acīs un kuru joprojām vajā pedofilijas skandāli un dokumenti, ko izdevusi iepriekšējā pāvesta administrācija. Viņa pirmais gads droši vien nebūs viegls, taču šis vīrs un arī pati baznīca nebaidās no izaicinājumiem.

Pāvests Francisks ir askētisks un vienkāršs, ieguvis labu teoloģisko izglītību. Nenogurstoši cīnīdamies pret nabadzību un marginalizāciju, viņš ir kā cerību zvaigzne daudziem trūcīgajiem un citiem dzīves pabērniem.

„Francisks. Lūgšanu spēks” ir stāsts par lēnprātīgu cilvēku, kurš kļuvis par vienu no ietekmīgākajiem un varenākajiem cilvēkiem pasaulē. Vai šis beidzot būs katoļu pavasaris, kas iestājies pēc ārkārtīgi ilgās ziemas?

Mario Eskovars ieguvis maģistra grādu mūsdienu vēsturē un uzrakstījis daudzas grāmatas un publikācijas, kurās iedziļinājies baznīcas vēsturē, cīņā ar sektantu grupām un Amerikas kontinenta atklāšanā un kolonizācijā. Eskovars par mājām sauc Madridi Spānijā un aizraujas ar vēsturi un tās mistērijām. Vairāk: www.marioescobar.es

No angļu valodas tulkojusi Liene Akmens. Teoloģiskais konsultants Pr. Pauls Kļaviņš, Dr. theol..

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV