Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

AKKA/LAA padomes prezidents turpmākos gadus būs Valdis Muktupāvels

Easyget.lv, 31.05.2013. 17:16

Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) savā kopsapulcē uz nākamajiem trīs gadiem par padomes prezidentu ievēlējusi muzikologu un komponistu Valdi Muktupāvelu.
AKKA/LAA padomes prezidents turpmākos gadus būs Valdis Muktupāvels

30.maijā notiekošajā AKKA/LAA kopsapulcē pārvēlēta organizācijas galvenā lēmējinstitūcija – autoru padome, kurā ievēlēti šādi autori: Kārlis Lācis, Ingus Ulmanis, Inese Paklone, Kārlis Kazāks, Lauris Gundars, Valdis Muktupāvels, Juris Petraškevičs, Valdis Rūmnieks un Jānis Holšteins-Upmanis. Par biedrības prezidentu ievēlēts Valdis Muktupāvels.

„Par AKKA/LAA daudziem ir izveidojies aplams viedoklis - lielākoties tāpēc, ka sarežģītos formulējumos, tarifos, pārprastos vai līdz galam neizlasītos teikumos pazūd izpratne par galveno šīs organizācijas uzdevumu. Un šis uzdevums ir palīdzēt autoriem saņemt godīgi nopelnīto atalgojumu par viņu darbu. Tas ir tāds pats darbs kā jebkuram citam cilvēkam - tikai ar savu specifiku un atalgojuma saņemšanas veidu. Ievēlēts šīs organizācijas padomē, izjūtu cieņu, godu un atbildību savu kolēģu priekšā. Tas ir gods iestāties ne vien par mūziķiem, bet arī par literātiem, māksliniekiem, scenogrāfiem un citiem autoriem. Jo es ļoti labi zinu, kā tas ir - pārtikt tikai no tā, ko tu pats radi - un tā ir ļoti trausla robeža, kas ir jāsargā,” pēc ievēlēšanas atzīmēja Jānis Holšteins-Upmanis.

„Autoru nomaiņa AKKA/LAA padomē ir organisks process. Ceru, ka ar šīm izmaiņām mums izdosies uzlabot komunikāciju ar sabiedrību, skaidrot autoru darbu specifiku, kā arī stiprināt organizāciju, ciešāk sadarbojoties ar pašiem autoriem. Es pats mācīšos neaizmirst, ka vieta biedrības padomē ir liels kolēģu – autoru uzticības kredīts,” komentāru sniedz arī autoru padomē ievēlētais Kārlis Kazāks.

Ievēlētā jaunā biedrības padome nākamo trīs gadu garumā organizēs biedrības darbu, sekos līdzi organizācijas operatīvajai vadībai, ieņēmumiem, izdevumiem, sadalēm, tarifiem un citām lietām.

Foto: Valdis Muktupāvels. Foto no LU fotoarhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV