Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Raidījumā „Remarka” - saruna ar radošo apvienību „HArF”

Easyget.lv, 03.06.2013. 13:12

Otrdien, 4. jūnijā, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Šoreiz raidījumā viesosies režisors Viesturs Roziņš, scenogrāfs Valters Kristbergs un producente Lelde Prūse, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare. Jaunieši kopā veido radošo apvienību „HArF”, kas sevi piesaka kā pieredzes teātris.
Raidījumā „Remarka” - saruna ar radošo apvienību „HArF”

Trešdien, 12.jūnijā, Dailes teātra Kamerzālē radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros notiks iestudējuma „Sabojātie” pirmizrāde. Tā veidota pēc skandalozās britu dramaturģes Sāras Keinas lugas motīviem. Izrāde Dailes teātrī top sadarbībā ar radošo apvienību "HArF", kas sevi piesaka kā pieredzes teātris, kas nebaidās atzīt, ka pēta to, kas pašiem ir neskaidrs un neizprasts, nevis runā par jau saprasto un izzināto.

Izrādē, kuras režisors ir Viesturs Roziņš, spēlē Dailes teātra aktieri Dainis Grūbe un Gints Andžāns. Žurnālists, karavīrs un jauna meitene risina savas attiecības mirklī starp saprātu un neprātu, realitāti un izdomājumu. Keitas loma uzticēta nedzirdīgajai aktrisei Jolantai Znotiņai, tāpēc iestudējumā tiek izmantoti zīmju teātra un žestu pantomīmas elementi. Radošajā grupā darbojas arī scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Valters Kristbergs, mūzikas autors Kristaps Rasims un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Lugu no angļu valodas tulkojis Rūdolfs Kristbergs. Izrādes notiks 12. un 13.jūnijā.

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas jūnija pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 18. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka” Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka” aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV