Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Eiropas kino arī Kuldīgas pilsētas dārzā

Easyget.lv, 03.06.2013. 17:49

Nedēļas nogalē uz Goldingen Knight Cinema ekrāna izrādīs Eiropas kino – drāmu „Kurš tad, ja ne mēs?” un dokumentālo filmu „Dejot brīvi”, informē kinoteātra pārstāve Anete Erba.
Eiropas kino arī Kuldīgas pilsētas dārzā

Piektdien plkst.23:30 vācu režisora Andresa Feiela drāma „Kurš tad, ja ne mēs?” (Wer wenn nicht wir). Filma uzrunās gan tos, kas nav zaudējuši jauneklīgu dumpinieciskumu un vēlmi mainīt pasauli, gan sociālpolitisku notikumu vērotājus.

Filmas pamatā ir jauno rakstnieku Bernvarda Vespera un Gudrunas Enslinas smeldzīgais mīlas stāsts, kas norisinās 60. gadu Rietumvācijā. Būdami uzticīgi rakstītajam vārdam, viņi nodibina izdevniecību, taču sākums ir visai bezcerīgs. Kad Bernvarda neuzticības dēļ vētrainās attiecības gandrīz beidzas, pāris nolemj dibināt ģimeni un pārceļas uz Rietumberlīni, lai sāktu jaunu dzīvi. Gudruna un Bernvards ienirst kreisi noskaņotajā pilsētas bohēmā un jūt sevi kā daļu no kustības, kas apņēmusi visu pasauli: studentu protesti, narkotikas un rokenrols.

Nejūtot rakstītā ietekmi uz reālās dzīves notikumiem, Gudruna Enslina pievienojas teroristiskajai Andreasa Bādera kustībai, pamet ģimeni un nonāk uz vardarbības un terorisma skatuves, kamēr Bernvards Vespers pakļauj savu veselo saprātu eksperimentiem ar psihodēliskām narkotikām, pūlēdamies beidzot uzrakstīt romānu, kurš mainītu pasauli…

Sestdien plkst.23:30 būs skatāma Annes Linzeles un Rainera Hofmana dokumentālā filma „Dejot brīvi” (Dancing dreams).

Filma atspoguļo vācu laikmetīgās dejas pārstāves, pasaulesslavenās dejotājas un horeogrāfes Pīnas Baušas dejas uzveduma „Kontaktu zona” iestudēšanas procesu. Pīna Bauša dalībai uzvedumā no dažādām Vupertāles skolām atlasīja 40 pusaudžus vecumā no 14 līdz 18 gadiem bez īpašas pieredzes kustību mākslā. „Dejot brīvi” komanda seko viņiem desmit mēnešu garumā no pirmajiem nedrošajiem un neveiklajiem mēģinājumiem izpausties kustībā līdz pat ilgi gaidītajai pirmizrādei.

Filmas veidotāji skatītāju ne tikai ieved „Kontaktu zonas” aizkulisēs, kur iespējams satikties ar pašu Pīnu Baušu, bet arī ieskatās jauniešu emocionālajā pasaulē, kurā mājo dažādas jūtas, sapņi un bailes.
Drīz pēc filmas pabeigšanas, 2009. gada 30. jūnijā, Pīna Bauša negaidīti nomira, padarot filmu par vienu pēdējām audiovizuālajām liecībām par horeogrāfi un viņas daiļradi.

Kino tiek demonstrēts bez maksas.

Foto: Kadrs no filmas „Dejot brīvi”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV