Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Amerikā izdots Ingas Ābeles romāns „Paisums”

Easyget.lv, 05.06.2013. 13:37

ASV apgāds „Open Letter” laidis klajā Ingas Ābeles romānu „Paisums” (High Tide), ko angļu valodā tulkojusi Kaija Straumanis.
Amerikā izdots Ingas Ābeles romāns „Paisums”

„Uzrakstīts vairāk vai mazāk apgrieztā hronoloģiskā secībā, „Paisums” ir stāsts par Ievu, viņas mirušo mīļoto, cietumā ieslodzīto vīru un par to, kā viņu jaunības lēmumi dramatiski ietekmējuši atlikušo dzīvi. Notikumiem risinoties vairāk nekā trīs desmitgades, „Paisums” ir kā sava veida psiholoģiskā mistērija, kur pilnā spektrā atspoguļota Ievas personīgā situācija un attiecības starp trīs galvenajiem varoņiem, kas top skaidras tikai romāna beigās. Kā viena no Latvijas ievērojamākiem jaunajiem rakstniekiem Ābele ir svaiga balss Eiropas literatūrā – viņas proza ir tieša, atmiņas raisoša un ārkārtīgi skaista. Pārsteidzoši spēcīgs apraksts kombinācijā ar precizitāti, ar kādu viņa attēlo varoņu raksturus, padara šo romānu no vienkārša stāsta par mīlestības trīsstūri par aizraujošu un filozofisku grāmatu,” vēsta uzraksts uz grāmatas aizmugurējā vāka.

Ingas Ābeles romāns „Paisums”, kas latviešu valodā izdots 2008. gadā, 2009. gadā nācis klajā Zviedrijā. Drīzumā gaidāms arī romāna tulkojums itāļu valodā.

Grāmata angļu valodā izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda, LR Kultūras ministrijas un Latvijas Literatūras centra atbalstu.

Foto: "Paisums" vāks. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV