Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Valmieras teātris sāk pārdot biļetes uz viesizrādēm Rīgā

Easyget.lv, 05.06.2013. 14:43

Valmieras drāmas teātris 8. jūnijā sāk pārdot biļetes uz viesizrādēm Rīgā un uz jaunās sezonas izrādēm augustā un septembrī Valmierā. Šogad viesizrādēs Valmieras teātris vedīs deviņas jaunākās izrādes, kas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un teātra mājā „Zirgu pasts” tiks rādītas no 6. augusta līdz 8. septembrim.
Valmieras teātris sāk pārdot biļetes uz viesizrādēm Rīgā

Viesizrādes Nacionālā teātra Lielajā zālē 6. un 7. augustā ievadīs M. Bulgakova lugas „Zojkina kvartira/Zojas dzīvoklis” iestudējums Indras Rogas režijā. Izrāde aizvadītajā sezonā izpelnījusies ne tikai lielu skatītāju atzinību un mīlestību, bet arī saņēmusi laikraksta „Diena” gada balvu kultūrā kā pārsteidzošs un kvalitatīvs mākslas fakts. Izrādē spēlē gandrīz visi Valmieras teātra aktieri un viesmākslinieks (baritons) Daumants Kalniņš.

8. augustā būs V. Šekspīra traģēdijas „Makbets” savdabīgā interpretācija, ko radījis režisors Vladislavs Nastavševs. Izrāde izpelnījusies plašas skatītāju diskusijas par režisora V. Nastavševa simbolu valodu, aktieru spēles veidu un stāsta interpretāciju. Šis iestudējums vienaldzīgu neatstāj nevienu skatītāju, sadalot tos divās nometnēs – skatītājos, kas par izrādi izsakās kā par jaunu mākslas faktu, un tajos, kas nespēj pieņemt redzēto.

9. un 10. augustā R. Blaumaņa kaisles stāsts „Raudupiete” – jaunā režisora Elmāra Seņkova iestudējums, ko īpaši emocionālu padara aktrises Elīnas Vānes Raudupietes tēlojums. Izrādē satiekas jaunākā paaudze (Valmieras skolu skolēni un studenti) un vecākā paaudze (Valmieras teātra vecākās paaudzes aktrises), kas klasisko stāstu mēģina analizēt gan iesaistoties, gan vērojot. Izrādes vērtība ir ne tikai Valmieras teātra aktieri, bet arī radošās komandas vizuālais un muzikālais sniegums.

11. augustā izrādes Nacionālajā teātrī noslēgs jaunākā VDT Lielās zāles izrāde – itāļa R. Kavozi drāmas „Aprēķina laulības” iestudējums (režisors Dž. Dž. Džilindžers). Tajā klasisks mīlas stāsts – itāļu karabinieru inspektora (Imants Strads) un armēņu tulkotājas (Ieva Puķe) mēģinājumi saprast vienam otru.

Paralēli Lielās zāles izrādēm Nacionālā teātra Jaunajā zālē (Okartes zāle) 8., 9. un 10. augustā uz savas bijušās skatuves atgriezīsies aktrise Svetlana Bless. Kopā ar meitu – aktrisi Ievi Puķi viņa spēlēs A. Mardaņa gandrīz detektīvgabalā ar pārsteidzošām beigām – „Mātes un meitas” (režisore Inese Mičule).

Dailes teātra Mazajā zālē 23. un 24. augustā rādīs Feliksa Deiča iestudējumu A. Čehova „Mežainis”. Režisors kārtējo reizi ķēries pie Čehova dramaturģijas – rakstnieka jaunības lugas „Mežainis”, kurā varoņi savas dzīves nokārto gandrīz vodeviļas garā.

Turpat, Dailes teātrī 25. augustā pēc G. Janovska romāna A. Lapiņa sarakstīts darbs „Klaidoņa lūgšana”. Šis ir jau ceturtais Janovska darbs, ko iestudējis režisors Varis Brasla, turpinot sev tuvo tēmu par latviešu karalaika paaudzes dramatisko likteni – leģionāriem, atgriešanos un izmisumu. Galvenajās lomās – Mārtiņš Meiers un Elīna Vāne.


Teātra mājā „Zirgu pasts” (Dzirnavu iela 46) 23. un 24. augustā Valmieras teātris viesosies ar L. Gerša melodrāmu „Taureņi ir brīvi”, kurā atkal satikušies aktieri Mārtiņš Meiers un Inese Pudža. Izrāde ir scenogrāfa un nu jau režisora R. Suhanova diplomdarbs, absolvējot Kultūras akadēmiju. Pirmizrāde Valmierā paredzēta 14. augustā.


Pateicoties skatītāju lielajai atsaucībai, 6., 7. un 8. septembrī „Zirgu pastā” atkārtoti būs A. Strindberga „Jūlijas jaunkundze” Vladislava Nastavševa režijā. Lomās: Inese Pudža, Mārtiņš Meiers un Anta Aizupe.

8. jūnijā sāksies arī biļešu iepriekšpārdošana uz augusta un septembra izrādēm Valmierā. Augusta izrādes skatītājus iepriecinās ar īpašajām vasaras cenām. Savukārt 22. septembrī Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos jaunākais režisores Indras Rogas darbs – Borisa Pasternaka „Doktors Živago”. Titullomā – Ivo Martinsons, galvenajās lomās: Ieva Puķe, Elīna Vāne, Imants Strads.

Foto: Zojkina Kvartira. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV