Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

De Facto - maija skatītākais analītiski pētnieciskais raidījums

Easyget.lv, 05.06.2013. 17:15

Maijā LTV1 analītiski pētnieciskais raidījums „De Facto” iekļuvis skatītāko televīzijas raidījumu desmitniekā. Vienu „De Facto” raidījumu maijā noskatījušies aptuveni 142 tūkstoši skatītāju - vairāk nekā 18% no visas televīzijas tā brīža auditorijas.
De Facto - maija skatītākais analītiski pētnieciskais raidījums


Skatītāju skaits ir pierādījums Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta profesionalitātei, pamanot un pētot nozīmīgas tēmas un pārkāpumus, kas ietekmē visu sabiedrību. „TNS Latvija” dati liecina, ka padziļināta sociālpolitisku problēmu izpēte un analīze interesē plašu auditoriju.

Svētdienās pēc pārraides „Panorāma” LTV Ziņu dienesta žurnālisti raidījumā „De Facto” turpina atklāt un atmaskot valstiska līmeņa pārkāpumus un problēmas. Raidījumā analizētas daudzas skandalozas lietas, piemēram, tā saucamās, oligarhu „Rīdzenes sarunas” un pētījums par ātrajiem kredītiem Latvijā „SMS SOS”, kā arī Jūrmalgeitas un digitālās televīzijas lietas pirms vairākiem gadiem. Maijā „De Facto” dominējošās tēmas – pašvaldību vēlēšanas, konflikts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Rīgas skolēnu dalība militāri ideoloģiskajā nometnē Krievijā.

Pārraidi "De facto" 2005. gada rudenī izveidoja LTV Ziņu dienesta darbinieki, lai veicinātu analītiski pētnieciskās žurnālistikas attīstību. Latīņu valodas termins "de facto" nozīmē „faktiski, īstenībā”, tāpēc raidījuma pamatu veido pētniecība, analīze, prognozes un versijas. Analītiski pētniecisko pārraidi veido pieredzējuši un asredzīgi žurnālisti Jānis Geste, Inga Šņore, Linda Bagone, Guntis Bojārs, kā arī režisori Uģis Kronbergs un Dace Slavinska.

Foto: De Facto. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV