Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

“Praktikanti” – seko saviem sapņiem

Violanta Dzene, 06.06.2013. 14:14

Mūsdienīga, smieklīga komēdija par tehnoloģiju un sociālo tīklu ietekmi uz sabiedrību, bet vēl vairāk – par spēku un ticību sekot saviem sapņiem, un piepildīt tos.
“Praktikanti” – seko saviem sapņiem

Filmas pamatā ir stāsts par Billiju un Niku – diviem četrdesmitgadīgiem draugiem, kuri līdz šim domāja, ka viņu aicinājums ir pārdošana. Un kā gan citādi – viņiem tas lieliski padodas. Bet zaudējuši darbu viņi ir pārliecināti, ka viņu karjeras ceļš ir bijis izvēlēts kļūdaini, tā vietā draugi nolemj kļūt par praktikantiem viena no vislielākajām kompānijam pasaulē GOOGLE. Bet vai viņi spēs sacensties ar 20 gadīgiem jauniešiem, kuriem jaunākās tehnoloģijas un internets ir visa dzīve?

Nonākot praksē kompānijā GOOGLE, Billijam un Nikam tiek mests jauns izaicinājums – sadarboties vienā komandā ar gudriem, digitālā laikmeta jauniešiem, kuriem ikdiena paiet tehnoloģiju piedāvātajās iespējās. Jauniegūtie komandas biedri it nemaz nepriecājas par abiem četrdesmitgadīgajiem draugiem, kuru vienīgais talants ir nesaprotama un gara runāšana, kas to vien dara, ka jauc galvu.

Bet ar laiku pierādās, ka arī Billijam un Nikam ir ko iemācīt jaunajiem censoņiem, proti, ka ne visa dzīve riņķo ap sociālajiem tīkliem, ka tās īsto “garšu” var noķert dodoties pasaulē un tverot mirkli. Drīz vien viņi kļūst vairāk komandu, un tikai tā saliedējoties, viņi var droši doties pretī saviem sapņiem!

Viennozīmīgi galvenā filmas veiksmes “atslēga” ir komēdiju aktieri Vins Vons un Ovens Vilsons, kuri jau reiz veidoja lielisku tandēmu filmā “Nelūgtie viesi”. Šoreiz gan abi varoņi nav bezatbildīgi dīkdieņi, kuru aizraušanas ir staigāt pa svešām kāzām, tieši otrādi – viņi ir nobrieduši vīrieši, kas vēlas sasniegt lielos dzīves sapņus, un kā filma pierādā – tam nekad nav par vēlu! Viss kas nepieciešams ir pašmotivācija un vēlme smagi strādāt.

Jāsaka, ka filma “uzrok” to dzīves patiesību, ko bieži vien cilvēki palaiž garām. Mūsdienu pasaulē, kurā savus noteikumus diktē sociālie tīkli, navigācijas, digitālās iespējas un google, cilvēki ir tik aizņemti ar to visu, kā arī ar karjeras un biznesa veidošanu, ka aizmirst, ko nozīmē pa īstam dzīvot! Šī patiesība tiek pasniegta caur smieklīgiem, gaumīgiem jokiem, neierastām situācijām un mērķtiecību darbu, lai sasniegtu vēlamos dzīves augstumus.

Lomās : Vins Vons ( “Kaimiņu patruļa”, “Nelūgtie viesi” ), Ovens Vilsons ( “Pusnakts Parīzē”, “Kā lai to zina..”), Roza Birna ( “Līgavas māsas ”, “Trakais pirmais gads”), Džons Gudmens ( “Paģiras III ”, “Argo”), Aasifs Mandvi ( “Movie 43” ) u.c.

Foto: Kadrs no filmas "Praktikanti". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV