Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Eiropas filmas "Multikino" visu vasaru

Easyget.lv, 06.06.2013. 14:59

Filmu studija RIJA sadarbībā ar Multikino  līdz pat septembra beigām kino gardēžiem piedāvā programmu „Eiropas filmu festivāls”. Programmā iekļautas Eiropā tapušas filmas, kuras novērtējuši skatītāji un žūrija Toronto, Berlīnes, Romas, Monreālas, Karlovi Vari un citos festivālos.
Eiropas filmas "Multikino" visu vasaru

Filmu programma:

Koridors /Isolerad/ – no 31.maija
Trilleris / Rež.: Johan Lundborg, Johan Storm / Zviedrija / 2010
Vientuļš medicīnas students Franks ir priecīgs par kluso dzīvokli, kurā var pievērsties gaidāmajiem eksāmeniem. Bet, kad viņš augšstāvā satiek aktīvo meiteni Loti, viņš apjauš, ka patiesībā ar šo vietu kaut kas nav kārtībā. Katru reizi, atstājot dzīvokli, Frenks ir pārbijies… runātīgā biedrene, kaitinošais bērns, neprātīgi iemīlējusies Lote, viņas brutālais bijušais draugs un visam pāri viņas jaunais greizsirdīgais draugs, bīstamais Maiks – viņi visi šķiet Frenka ienaidnieki.

Ikara bērnība /L'enfance d'Icare / – no 21.jūnija
Drāma / Rež. Alex Iordachescu / Šveice, Rumānija, Francija / 2009
Džonatans Fogels (Gijoms Depardjē) gribētu pagriezt atpakaļ laiku un novērst negadījumu, kura dēļ viņš kļuva par invalīdu. Kad Džonatans uzzina, ka atzīts profesors un ģenētiķis Stīvs Karrs ir radījis gēnu terapiju, ar kuras palīdzību iespējams reģenerēt cilvēka ķermeni, viņš piesakās pie profesora vizītē. Terapija nenotiek kā Karrs to iecerējis, un noved pie negaidīta rezultāta. Džonatans, kura dzīvība nu karājas mata galā, saprot, ka viņu var glābt tikai viens cilvēks - profesora Karra meita Alise.

Monitors /Babycall/ – no 5.jūlija
Mistika, trilleris / Rež. Pål Sletaune / Norvēģija,Vācija,Zviedrija / 2011
Anna (Noomi Rapace) un viņas astoņus gadus vecais dēls Annešs cietuši no Annas vīra vardarbības un iesaistīti liecinieku aizsardzības programmā. Viņi pārceļas uz lielu daudzdzīvokļu māju masīvu un cenšas ļoti sargāt dēlu. Anna nopērk bērnu rāciju, lai dzirdētu, kas naktī notiek zēna istabā. Notikumi pārvēršas sirreālā un mokošā ceļojumā... Annai pašai jāsaprot, kas ir īsts un kas ne, pirms viņa zaudē gan prātu, gan dēlu.

Izsaucamā meitene /Slovenka/ – no 19.jūlija
Drāma / Rež. Damjan Kozole / Slovēnija, Vācija, Serbija, Horvātija / 2009
Aleksandrai ir 23 gadi un viņa studē angļu valodu Ļjubļjanā. Mazpilsētas meitenei mācības maz interesē, daudz vairāk laika viņa velta naudas pelnīšanai labākas dzīves nodrošināšanai. Neviens nenojauš, ka viņas ienākumu avots slēpjas zem segvārda Slovēniete. Iegūstot popularitāti, viņai kļūst arvien grūtāk melot saviem draugiem un īpaši mīļajam un gādīgajam tēvam par savu patieso nodarbošanos. Visu maina negaidīta nāve, kas liek saskarties ar bailēm, vientulību, apjukumu un atbildību.

Miss Kiki /Miss Kicki / – no 2.augusta
Drāma / Rež. Håkon Liu / Zviedrija / 2009
Pēc ilgstošas sarakstes internetā ar Taivāņu biznesmeni Čanga kungu, Kikī kundze nolemj doties uz Taipeju un sagādāt savam iemīļotajam pārsteigumu. Lai nebūtu jādodas ceļojumā vienai, viņa uzaicina līdzi savu 16 gadus veco dēlu Viktoru, kā iemeslu minot nepieciešamību atkal satuvināties pēc vairāku gadu dzīvošanas šķirti. Kad Viktors atklāj ceļojuma patieso iemeslu, Kikī kundzei jāpierāda dēlam un sev, ka viņa var kļūt par tādu māti, pēc kādas dēls allaž ilgojies.

Sveiki! Kā jums klājas? /Buna! Ce Faci?/ – no 16.augusta
Romantiska komēdija / Rež. Alexandru Maftei / Rumānija / 2010
Asprātīgā rumāņu komēdija pierāda, ka nebūt ne visas šī žanra filmas ir seklas un lētas. Šajā stāstā piedalās vīrs Gabriels un sieva Gabriela, kuri, noguruši no divdesmit laulībā pavadītajiem gadiem, padodas vilinājumam iepazīties internetā. Lai arī šķietami viņi kļuvuši vienaldzīgi un auksti, pat vismazākais mājiens viņos raisa iekāri. Turklāt viņu padsmitgadīgais dēls iztēlojies, ka nākotnē vēlas strādāt porno industrijā.

Reprīze /Reprise/ – no 30.augusta
Drāma / Rež. Joachim Trier / Norvēģija / 2006
Joahima Trīra pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, ar kuru viņš piesaka sevi kā jauns un talantīgs Eiropas režisors.
Ēriks un Filips cenšas kļūt par rakstniekiem. Izdevējs Ēriku noraida talanta trūkuma dēļ, taču Filipa manuskripts tiek pieņemts, un jaunietis teju vienā naktī kļūst par nozīmīgu figūru Norvēģijas kultūras dzīvē. Tas ir stāsts par jaunību, draudzību, mīlestību un skumjām, lieliem mērķiem un netīkamo sadursmi starp jauneklīgiem pieņēmumiem un dzīves īstenību.

Kurš tad, ja ne mēs? /Wer wenn nicht wir / – no 6.septembra
Drāma / Rež. Andres Veiel / Vācija / 2011
Filmas pamatā ir jauno rakstnieku Bernvarda Vespera un Gudrunas Enslinas smeldzīgais mīlestības stāsts, kas norisinās 60. gadu Rietumvācijā. Būdami uzticīgi rakstītajam vārdam, viņi nodibina izdevniecību, taču sākums ir visai bezcerīgs. Kad Bernvarda neuzticības dēļ vētrainās attiecības gandrīz beidzas, pāris nolemj dibināt ģimeni un pārceļas uz Rietumberlīni, lai sāktu jaunu dzīvi. Gudruna un Bernvards ienirst kreisi noskaņotajā pilsētas bohēmā un jūt sevi kā daļu no kustības, kas apņēmusi visu pasauli: studentu protesti, narkotikas un rokenrols.

Īstā dzīve /Au Voleur / – no 13.septembra
Romantiska drāma / Rež. Sarah Petit / Francija/ 2009
Izabella ir skolotāja. Bruno (Gijoms Depardjē) ir zaglis. Viņi tic, ka kopā var atrast laimi. Dienā, kad viņus pamana policists, Bruno bēg, ņemot līdzi arī Izabellu. Viņi paslēpjas meža vidū, kur dzīvo ārpus reālās pasaules laika, mīl viens otru un cenšas atturēties no visapkārt valdošās nežēlības.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV