Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

“Teātris.zip” noslēdz sezonu ar svētkiem Kalnciema kvartāla zāļu tirgū

Easyget.lv, 11.06.2013. 16:32

Ar Silmaču dziesmām, apdziedāšanos, kopkora dibināšanu, aktieru piedalīšanos un ar Līgo laikam atbilstošu noskaņojumu Kalnciema kvartāla zāļu tirgū 15.jūnijā savas pirmās sezonas noslēgumu svinēs Latvijas Televīzijas raidījums „Teātris.zip”.

Ar Borisa un Ināras Teterevu atbalstu tapušā projekta „Teātris.zip” sezonas noslēguma raidījums LTV1 ēterā būs 22.jūnijā pulksten 21.20, kad skatītāji varēs novērtēt, cik jautri gājis Kalnciema kvartālā. Tāpat 22.jūnija raidījumu kuplinās izrāde - 1987.gadā ierakstītais Nacionālā teātra iestudējums „Skroderdienas Silmačos”.

Kas gan vasaras saulgriežu gaidīšana bez „Skroderdienām Silmačos”? Šoreiz LTV rādīs arhīva senāko ierakstu, kas tapis 1987.gadā. Režisora Alfrēda Jaunušana iestudējums savulaik izraisījis diskusijas un salīdzinājumus ar 1955.gadā tapušā režisora A. Amtmaņa-Briedīša veidoto izrādi.

Šodien, kad tapušas tik daudzas „skroderdienu” versijas un vairākas aktieru paaudzes izdzīvojušas savu stāstu sava laika skatītājam, ieraudzīt A.Kairišu – Antoniju, Ģ. Jakovļevu – Dūdaru, L. Kugrēnu – Ieviņu, U.Dumpi – Ābramu, J.Skani – Joski, V.Līni – Pindacīšu, E.Radziņu – Tomuļu māti un citas izcilas personības pirms vairāk nekā 25 gadiem ir gan vērtība, gan bauda.

Taču pirms izrādes, kā jau ierasts visas TV teātra sezonas garumā, raidījums „Teātris.zip” un pirmās sezonas slēgšanas svinības Kalnciema kvartāla zāļu tirgū, kur no visiem teātriem būs uzaicināti aktieru pāri, kas, citējot Blaumani, „dabūjušies”. No pulksten 18.00 sāksies Nakts zāļu tirgus, pulksten 21.00 – 22.00 muzicēs grupa „Lavrix Band”, bet pulksten 22.00-23.30 gan tirgus dalībnieki, gan apmeklētāji varēs piedalīties raidījuma ierakstā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV