Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Uz Dziesmu un deju svētkiem Mežaparkā ērti doties ar velosipēdu

Easyget.lv, 12.06.2013. 16:46

6. un 7. jūlijā XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku Noslēguma koncerta un tā publisko ģenerālmēģinājumu laikā Mežaparkā pirmo reizi būs iespēja novietot velosipēdus apsargātā maksas velonovietnē, informē svētku preses pārstāve Inga Vasiļjeva.

Sadarbībā ar iniciatīvu “Pārvietojies gudri” Mežaparka Zaļā teātra teritorijā tiks izveidota novietne 2000 velosipēdiem. Viena velotransporta novietošanas maksa - 1 lats.

“Dziesmusvētki ir ne tikai lielākais Latvijas kultūras dzīves notikums, kurā apvienojas tradīcijas nepārtrauktība un jaunas vēsmas, bet arī savdabīgs spogulis, kurā redzami sabiedrībai aktuāli jautājumi. Šie Dziesmusvētki ir unikāli tieši ar iesaistes amplitūdu – valstisko un nevalstisko organizāciju sadarbības rezultātā rodas spilgtas idejas un noris to veiksmīga realizācija. Sadarbībā ar iniciatīvu «Pārvietojies gudri» vēlamies aicināt skatītājus ierasties Mežaparkā uz velosipēdiem un sabiedrisko transportu,” atzīmē Latvijas Nacionālās kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Vairāk informācijas par došanos uz Dziesmusvētku pasākumiem ar velosipēdu un citiem pārvietošanos pilsētā atvieglojošiem transporta līdzekļiem, varēs iegūt Eiropas Savienības iniciatīvas «Pārvietojies gudri» (Do the right mix) Facebook profilā «Gudrais pilsētnieks». Vietnē varēs arī dalīties pieredzē par ērtāko Dziesmusvētku pasākumu apmeklēšanas veidu.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV