Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vijolnieka Arvīda Norīša darbībai Latvijā un pasaulē veltīts sarīkojums

Easyget.lv, 14.06.2013. 10:26

Otrdien, 18. jūnijā, plkst. 18:00 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarīkojumu, kas veltīts vijolniekam Arvīdam Norītim (1902 – 1981) un viņa kamermūziķa darbībai Latvijā, Austrālijā, Lietuvā, Vācijas bēgļu nometnēs un pēckara Eiropā, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Sarīkojums notiek RMM un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas organizētā Pirmā Arvīda Norīša Baltijas valstu stīgu kvartetu festivāla-konkursa norises laikā. Pasākumā viesosies vijolnieks un pētnieks Petras Kunca (Lietuva), kurš iepazīstinās ar Arvīda Norīša darbību Lietuvā. Spīķeru kvarteta (Marta Spārniņa, Anti Kortelainens, Ineta Abakuka, Ēriks Kiršfelds) atskaņojumā sarīkojuma apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt Jāzepa Vītola Vācijas DP nometnēs Arvīda Norīša vadītajam Latviešu stīgu kvartetam rakstītos skaņdarbus.

Pasākumā varēs uzzināt, kurš JVLMA students ieguvis tiesības spēlēt Arvīda Norīša vijoli (no 2012. gada tā ir JVLMA īpašumā), kuru viņam pasniegs A. Norīša dēls Ainis Norītis no Zviedrijas.

Sarīkojumu bagātinās foto un citi materiāli no RMM krājuma un Lietuvas Literatūras un mākslas arhīva, kā arī fragments no Viļa Lapenieka 1947. gadā DP nometnēs uzņemtās dokumentālās filmas „Kas mēs esam un ko mēs spējam”, kurā spēlē Latviešu stīgu kvartets. Sarīkojumu vadīs muzikoloģe Inese Žune, RMM.

Ieeja par ziedojumiem.

Papildu informācija: www.rmm.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV